Proactiva Open Arms’ skip (den tidligere fiskeskøyten Golfo Azzurro) nord for Sabratha, Libya 1. april i fjor. Foto Yannis Behrakis /Reuters / Scanpix

Organisasjonen Open Arms’ skip er ventet å legge til kai i Crinavis i Sør-Spania fredag morgen med 310 mennesker om bord.

De 310 migrantene ble plukket opp rett utenfor kysten av Libya 21. desember fra tre mindre båter. De er ventet å ankomme klokka 8 lokal tid i havnen Crinavis i San Roque, som ligger mellom Gibraltar og byen Algeciras i Spania.

Open Arms drifter skipet og la ut informasjon om anløpet på Twitter torsdag.

Arbeidere fra Røde Kors kommer til å møte de 310 migrantene med mat, klær og medisinsk assistanse. Migrantene inkluderer personer fra Somalia, Nigeria og Mali.

Politiet vil identifisere dem før de skal overflyttes til mottak.

Open Arms opererer i farvannene mellom Libya og Sør-Europa, der de hjelper migranter som har kommet i vanskeligheter på vei fra Nord-Afrika.

Spanias statsminister Pedro Sanchez’ regjering ga lørdag tillatelse til at skipet kan legge til kai i landet etter at både Italia og Malta nektet å ta imot migrantene. Libya, Frankrike og Tunisia ble også spurt, men skal ikke ha svart på forespørselen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂