Tavle

USAs spesialutsending til koalisjonen mot IS, diplomaten Brett McGurk, varslet fredag at han trekker seg ved årsskiftet. Han gjør det i protest mot Trumps beslutning om å trekke amerikanske soldater ut av Syria.

NTB hadde to meldinger om saken fredag ettermiddag, men uten å nevne en vesentlig opplysning: McGurk skulle gå av i midten av februar. Han har altså fremskyndet avgangen med halvannen måned. Da blir avskjeden fredag mer symbolsk.

NTB og Ritzau klarer å rapportere hans oppsigelse uten å nevne at han likevel skulle gå av.

Man kan ikke unngå å tenke at det gjelder å skade Trump mest mulig.

Daily Mail hadde det høyt oppe.

Først i en NTB-oppdatering i natt kommer det frem at McGurk skulle gå av og det er i en twittermelding fra Trump som kaller McGurks avskjed for «grandstanding».

De som ikke har vært overvettes opptatt av å støtte USA og kurderne, våkner plutselig når Trump varsler at han trekker soldatene ut. Da blir de veldig bekymret. Da kan de legge Syrias fremtid for hans føtter.

Kampen mot Trump er viktigere enn kampen mot IS.