Nytt

Bloomberg melder at Italias innenriksminister Matteo Salvini har lansert en ny politikk for Italia: Penger som før gikk til innvandrere, skal nå gå til det italienske folket og fattige italienere.

Det var under et møte i Silvi Marina i østre Italia at landets innenriksminister holdt en tale for 3.000 tilskuere. I talen fremførte han en kursendring som innebærer et brudd med politikken som er rådende i EU i dag, hvor det alltid er penger nok til mer innvandring, mens egen befolkning må leve med kutt og krise.

«Jeg liker ikke det faktum at 5 millioner italienere lever i fattigdom, samtidig som vi må bruke 5 milliarder euro per år på innvandrere», sa han og hevdet at asylsøkere overdriver sine vanskeligheter.

Han fortsatte: «Vi kommer til å skjære ned på disse overføringene og bruke dem på italienere»

Salvini erklærte også at hans regjering skal «igjen gjøre Italia til verdens vakreste land»gjennom lavere skatter, færre innvandrere, og mer sikkerhet. Det er nye tider i Italia, og dette vil nok øke spenningene ytterligere internt i EU.

 

http://www.friatider.se/italien-miljarder-som-tidigare-g-tt-till-invandrare-ska-nu-g-till-fattiga-italienare