Olje- og energiminister Terje Søviknes trekker seg fra deltagelse i Pride-paraden etter en aksjon i sosiale medier.

På Facebook-siden til Søviknes har det ifølge TV 2 haglet med meldinger som «Ingen voldtektsmenn i paraden, takk» – med klar henvisning til en 18 år gammel sak da Søviknes hadde sex med en 16 år gammel jente på et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).

Søviknes sier at han ville delta for å vise støtte til at folk må leve det livet de ønsker med den de elsker.

– Når nå fokuset flyttes vekk fra målet med arrangementet, basert på at noen enkeltpersoner ikke ønsker deltakelse fra meg, velger jeg å ikke stille slik at arrangementet kan få all oppmerksomhet på de viktige sakene som Pride representerer, sier Søviknes til TV 2.

Statsrådens politiske rådgiver, Christian Haugen, som selv er homofil, reagerer på aksjonen som presset Søviknes ut.

– Dette er bare trist. Alle er og bør være velkomne på Pride, og så vidt jeg har forstått ut fra min bakgrunn i homopolitikk så handler ikke pride om å ekskludere folk, uavhengig av man måtte ha tatt dårlige valg i løpet av livet eller ikke. Søviknes har sagt at han angrer på det som skjedde tilbake i 2001 og saken ble henlagt som intet straffbart forhold. Når skal man egentlig sette strek? sier Haugen, til TV 2.

Denne uken ble det kjent at den da 16 år gamle jenta begjærer ny etterforskning av det hun hevder var en voldtekt.