Politiet har bestemt at chattemeldingen fra to år tilbake ikke skal etterforskes. Alvorlighetsgraden og tiden som har gått tilsier at den skrinlegges.

Påtaleansvarlig Ronny Iden i Vest politidistrikt begrunner henleggelsen med hensynet til ressursbruk og sier at en «samlet vurdering» tilsier at det blir feil å prioritere saken.

– Saken befinner seg i grenselandet for hva som omfattes av de aktuelle paragrafene i straffeloven. Når saken i tillegg er to år gammel, vurderer vi det slik at det ikke er riktig å prioritere den, sier Iden til NTB.

Liv Signe Navarsete tar beskjeden ad notam og sier hun vil legge saken bak seg. Men så klarer hun det ikke allikevel.

Overfor Bergens Tidende sier Navarsete at politiet kun etterforsker saker der hun er skurken, ikke offer.

For to år siden mistet hun sertifikatet og fikk et forelegg for råkjøring, og også i 2008 ble det igangsatt etterforskning etter at hun satt i bilen da en rådgiver i Samferdselsdepartementet kjørte for fort.

Begrunnelsen den gang var at saken fikk stor oppmerksomhet, og Navarsete mener at det samme må kunne sies om hennes sak nå. (NTB)

Vi husker denne staheten fra tiden da Navarsete var statsråd og partileder. Men nå tjener den ikke hennes sak. Hun risikerer at det hun vil bli husket for er en platt melding av typen som folk skrev på dodører før de ble løftet frem av nasjonale medier som NTB.

NTB bruker enhver anledning til å gjenta den platte medlingen, som om det er noe pirrende ved den.

Både denne saken og Giskes overtramp har vært preget av at mediene driver det engelskmenn kaller «peeping Tom», kikking. Mediene gjør oss til voeyerer, med det fint ord.

Før drev tabloidene dyneløfting, nå river de klærne av folk. Det er merkelig at Navarsete ikke forstår at hun spiller medienes spill når hun insisterer på oppreisning.

Hun kan ikke få oppreisning med mindre hun vil utfordre hele guttegjengen til duell.

#metoo-folket forstår ikke ære. Jo mer Navarsete insisterer på oppreisning, dvs at den skyldige skal finnes, jo dypere synker hun i svineriet som mediene dyrker.

#metoo får voksne mennesker til å oppføre seg som barn.

Morten Søberg vurderer om han skal anmelde bruken av telefonen som et mulig identitetstyveri.