Kommentar

Margaret Thatcher: To those waiting with bated breath for that favourite media catchphrase, the U-turn, I have only one thing to say, you turn if you want to. The lady’s not for turning. Tale på de konservatives landsmøte i 1980.

Den politiske klassen har et problem: Hvordan hindre at Sylvi Listhaug blir enda mer frittalende etter at hun mister den fremskutte posisjonen som landets justisminister?

Listhaug lovte å være enda tydeliger og enda mer frittalende da hun holdt sin avskjedsappell. Hun vek ikke en millimeter. Det provoserer den politiske klassen som roper: Hun mente ikke noe med unnskyldningen!

I deres øyne skulle hun ikke bare be om unnskyldning for facebook-innlegget. Hun skulle blitt et nytt og bedre menneske.

Knut Arild Hareide sa det tydelig i Dagsnytt 18. Han ramset opp «godhetstyranniet», og «gullstol» som punkter på listen der Sylvi har gått over grensen.

Sammen med Jonas Gahr Støres prat om holdninger viser dette hva det har handlet om hele tiden: Oppdragelsen av det nye mennesket.

Sylvi har vært en torn i øyet, ikke bare på venstresiden, men på folk langt inn i Høyre og FrP: Hun forstår instinktivt hva dette handler om: Hvis man lar seg omvende kjøper man samtidig en hel pakke med holdninger og meninger som i realiteten forvandler alle partiene på Stortinget til ett eneste parti.

Man kan være litt uenig om skattenivå og graden av markedsfrihet, men verdispørsmålene, de ligger fast.

Det er dette som gjør Sylvi Listhaug til en eksepsjonell politiker i dagens Norge. Hun lar seg ikke omvende. Hun er omvendt.

Dette provoserer. Korset rundt halsen oppfattes som en provokasjon. Noe hun gjør med vilje, for å erte. Hvorfor kunne hun ikke hatt det på innsiden, slik mange andre gjør?

Fordi Sylvi vet og forstår at det bak et slikt ønske ligger et ubehag ved å se korset. Man vil rett og slett ikke se det i det offentlige rom.

Avkristning

Derfor foreslår nå den borgerlige regjeringen en ny lov for skolen som likestiller religionene. Sekulariseringen av staten skal fullføres. Når islam samtidig beskyttes av diskrimineringslovene og de positive menneskerettighetene, går islamiseringen av Norge av seg selv, i takt med befolkningsendringene.

Sylvi har ikke bare forstått det, det har mange andre på tvers av partiskillene også. Men hun er den eneste som tør å si det høyt. Når Sylvi sier at vi må få kontroll med situasjonen nå, ellers mister vi det Norge vi kjenner, så er det avkrisning og islamisering hun har i tankene. – Hvis vi vil et Norge for våre barn, sier Sylvi. Det er hva mange vanlige mennesker også sier. Men Aftenposten hang ut Sylvi fordi hun våget å snakke på vegne av sine barns fremtid. Det er nedrig og legger en sten til byrden ved å være en modig røst. Slik har Sylvi blitt behandlet hele tiden. Det har vært en hekseprosess.

Sylvi går med korset for å vise hva hun står for. Hvis du skjuler det har du tapt. I Europas byer er det andre symboler som ikke må vises offentlig: jødiske kalotter og David-stjerner. Neste skritt er korset og kristne symboler. Vi har allerede mange eksempler på angrep på kristne, og vandalisme av kirker.

Først fordrives de kristne fra Midtøsten. De som er så heldige og kommer seg hit må passe seg for muslimene, som er mange fler.

Vi har importert konfliktene hit. Sylvi symboliserer kampen mot denne utviklingen. Hun vet at hvis man ikke gjør noe aktivt nå, vil vi bli avkristnet. Da blir konservative og kristne nordmenn noe man finner i reservater på Vestlandet og Sunnmøre. De vil være synkende i antall og ikke utgjøre noen trussel. De kan tolereres hvis de kjenner sin plass, nederst ved bordet.

En slik utvikling er allerede i gang og følbar.

Sylvi blir hatet fordi hun åpent står frem og sier Nei! Dette må vi ikke finne oss i. Vi må sette noen grenser.

Er det virkelig slik at fordi de andre partiene ser at hun har rett, så hater de henne? Slik ser det ut. Hun har noe de mangler: Moralsk og politisk mot og styrke.

Thatcher og vested interests

Hun minner om en annen politiker som endret historien: Margaret Thatcher. Thatcher entret scenen da Labour var ved å kjøre Storbritannia helt i grøfta. Thatcher revitaliserte det konservative parti og fikk brutt fagforeningenes makt. Men i tilegg fikk hun  penset Storbritannia inn på et mer merit-basert system- Storbritannia var preget av vested interests, folk som mente de hadde rett til det ene og andre fordi de hadde riktig skoleslips.

Men vested interests kan like gjerne være bygget rundt et offentlig system. Hvis lommene er dype nok kan kombinasjonen arbeiderbevegelse, sosialisme og slapphet bli en stor sovepute. Oljerikdommen gjør at vi luller oss inn i en forestilling om at alt går bra og at vi er verdens beste samfunn.

Siste ukens sirkus har vist at det er tøv. Den konsensus vi har sett demonstrert er et stort handikap for AS Norge.

I avisen Vårt Land er det konflikt mellom styre og redaktør Åshild Mathisen. Vårt Land ledes av kvinner. En arbeidsmiljøundersøkelse fra mars 2017 viste at medarbeiderne ikke tør si hva de mener. De føler et press ovenfra om lojalitet.

Hvordan kan en avis som ledes av kvinner ha et dårlig arbeidsmiljø? Det skulle ikke være mulig. De har jo riktige holdninger, eller hva?

Et politisk system som begynner å navigere etter «holdninger» er på vei inn i et system som er så kollektivistisk at det kveler individualismen. Norge har en del forutsetninger for kollektivisme som må bekjempes.

Bruk av høyreekstremisme

Venstresidens strategi har vært å bruke høyreekstremismen mot Fremskrittspartiet generelt og Sylvi spesielt. Det er ikke noe nytt. Det har hele tiden hett at trusselen kom fra høyre. Med Anders Behring Breivik ble påstanden bevist så ettertrykkelig at den har fjernet alle motforestillinger. At det ikke er en ny ABB sementrørene på Karl Johan er myntet på, blir ikke nevnt. Den politiske klassen snakker ikke om det.

Men i Sylvi har de en politiker som tar det opp, og derfor gikk de amok.

Det var derfor oppgjøret ble så hardt og det er ikke over. Siv Jensen sa i Dagsnytt 18 igår at venstresiden ønsker å bestemme hva det skal være lov å si i det politiske ordskiftet. Det har de alltid ønsket.

Da Erna ga Sylvi beskjed om at det var slutt med sololøp på Facebook, forsto Sylvi at handlingsrommet ville bil vesentlig trangere. Det passet ikke med hennes planer. Derfor valgte hun å gå.

Den avveiningen hang nok sammen med at Erna ligner på Angela Merkel: Pragmatisk, dempet og seig. Et arbeidsjern.

Slik politikere skyr ideologer enten de kommer fra venstre eller høyre.

Verdikamp

Men Erna burde være i stand til å se forskjell på Støre og Sylvi og ikke snakke om «retorikk på begge sider». Det er en verdikamp hvor Høyre blir nødt for å ta side.

Også Fremskrittspartiet må drive ideologisk opprustning. Hvis de skal kunne vinne kampen mot venstresiden må de sette seg inn i Ronald Reagan og Thatchers æra: De to skapte historie sammen. De reddet Vesten og fikk slutt på den kalde krigen.

Venstresiden hatet også de to, men nå har det kommet inn et nytt element som gjør striden enda mer uforsonlig: Islam.

Sylvi vil snakke realiteter, hun vil bevisstgjøre velgerne om de skjebnesvangre valg vi står overfor. Venstresiden ønsker å bruke de mørkeste sider av historien som pressmiddel for å stoppe munnen på utfordrere som Sylvi.

I virkeligheten er de redd henne og aner hverken ut eller inn.

Thatcher ble kalt Jernkvinnen.

Hvilket navn kommer Sylvi til å få?

 
 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!