Konstantin Ivanovitsj Gorbatov (1876-1945)
Olje på lerret. format ikke tilgjengelig, privateie.

Russisk titel: Вид на старый город – Vid na staryj gorod.

Omveltningen i 1917 førte til at mange russere, deriblant komponister som Rakhmaninov og Stravinskij, forfattere som Bunin og Nabokov, og malere som Chagall og Gorbatov ikke lenger fant å kunne bo i det som en gang var tsar-riket. Gorbatov emigrerte til Italia i 1922, og flyttet i 1926 til Berlin. Etter Hitlers Machtübernahme i 1933 ble Gorbatovs bilder, som så mange andres, stemplet som Entartete Kunst. Resten av sitt liv måtte han tilbringe i fattigdom. Han døde den 12. mai 1945, få dager etter Tysklands kapitulasjon.

Før revolusjonen i 1917 deltok Konstantin Gorbatov ved flere av Vandrernes utstillinger.

Svjatoslav Richter spiller Rakhmaninovs Preludium i D-dur, op 23 nr. 4 (1901-03)

Les også