Nytt

USAs president Donald Trump på vei til nyttårsselskap i Palm Beach, Florida, den 31. desember 2017. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix (utsnitt).

 

USAs president Donald Trump kritiserer Pakistan og anklager regjeringen for å skjule ekstremister og lyve om det.

Trump skriver på Twitter at USA har gitt Pakistan mer enn 33 milliarder dollar i bistand over de siste 15 årene.

– Men de har ikke gitt oss noe annet enn løgner og bedrag, og sett på lederne våre som tullinger, skriver Trump. Han anklager Pakistan for å være et trygt sted for «de terroristene vi jakter på i Afghanistan, med lite hjelp».

– Ikke mer! avslutter Trump.

Forrige uke skrev The New York Times at Trump-administrasjonen vurderer om de skal tilbakeholde 255 millioner dollar i allerede forsinket bistand til Pakistan. Årsaken er pakistanske myndigheters manglende evne til å slå ned på terrorgrupper i landet.

Pakistan var også tema tidligere i desember da Trump la fram sin nye nasjonale sikkerhetsstrategi.

– Vi har massive utbetalinger til Pakistan hvert eneste år. De må hjelpe, sa Trump. Under et besøk til amerikanske soldater i Afghanistan forrige uke sa visepresident Mike pence at «Trump har gitt Pakistan et varsel».

(©NTB)