Nytt

Naiviteten lever i beste velgående. Vi husker nyttårsaften fra Köln for to år siden hvor 1226 kvinner ble utsatt for voldtekter, befølinger og ran. Overgriperne var i hovedsak migranter. Ifjor valgte politiet å stenge av store deler av sentrum i Köln for å hindre en gjentakelse. Borgermesteren sa at man skulle holde «en armlengdes avstand» til disse overgriperne.

Ifølge en imam i Köln, så skyldtes overgrepene riktignok at kvinnene hadde på seg parfyme (les: de ba om det). Tyskere flest ville nok påpekt at det var migranter som sto for overgrepene og at dette muligens nok hadde noe med at Angela Merkel åpnet grensen for alt og alle som hevdet å være «flyktninger». Men dem om det. Det er jo ikke vanlige folk som forstår slike ting, men akademikere og politikere.

4232204261

Borgermester Henriette Reker rådet jentene til å holde en armlengdes avstand til fremmede. Hun hadde tydelig satt seg inn i problematikken.

Vi spurte etter alle overfallene i Köln hva borgermester Reker ville anbefale ved neste korsvei. Og nå har vi fått svaret: armbånd.

Slike #tafsainte-armbånd som ble en stor vits i Sverige etter alle festivalvoldtektene. Men altså, påskriften er viktig. Og det var nok bare feil budskap med tafsainte. Respekt har klart mye større effekt.

Så i år skal det deles ut «respekt»-armbånd i Köln. Problemet er løst og man kan slappe av med store politistyrker og alt det der. Det var jammen godt.

Köln burde kanskje ha vurdert slike voldtektsalarmer som de delte ut til kvinnene i Wien ifjor, men det blir vel smør på flesk, for alle forstår jo betydningen av «respekt» i vår moderne verden med universelle verdier. Bare husk å være litt varsomme med parfymen.

Krone.at  Der Spiegel

 

Kjøp Kent Andersens bok her!