Innenriks

Bilde: Bomben som ble oppdaget på Grønland i Oslo 8 april, dagen etter terroren i Stockholm, var mer alvorlig enn mange fikk med seg. Foto: Ole Petter Skonnord/Reuters/Scanpix

17-åringen som ble pågrepet på Grønland i Oslo i april med en bombelignende gjenstand, tiltales likevel ikke etter terrorbestemmelsen i straffeloven.

Isteden har Oslo-politiet valgt å tiltale den russiske gutten etter straffelovens paragraf 191 b, som omhandler «oppbevaring av skytevåpen mv. i den hensikt å begå en straffbar handling», skriver Nettavisen.

– Vi ser fortsatt svært alvorlig på saken, selv om det ikke er tatt ut tiltale etter terrorbestemmelsen. Lovanvendelsen vi har tatt ut tiltale på, er en straffeskjerpelse som har utspring fra terrorlovgivningen, sier statsadvokat Marit Bakkevig ved Det nasjonale statsadvokatembetet.

Det var lørdag 8. april i år at et større område på Grønland i Oslo ble sperret av etter funnet av en bombelignende gjenstand ved Vaterlands bro. Samtidig ble 17-åringen pågrepet. Gjenstanden viste seg å være en bombe bestående av lightergass og splinter, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Den siktede gutten er russisk statsborger med bakgrunn fra Nord-Kaukasus. Han kom til Norge som asylsøker i 2010 sammen med familien og har fått innvilget opphold. De siste årene har han bodd i Finnmark. (NTB)