Politiet har uskadeliggjort den bombelignende gjenstanden som ble funnet i et hus i Porsgrunn. Det er uklart hvilken kontekst bomben inngår i.

Gjenstanden ble funnet under ransaking av et hus i forbindelse med en annen sak. Angjeldende person skal ikke være knyttet til ekstremisme, men «generell uro», sier politiet. Det er ikke godt å bli klok på hva uttrykket betyr.

Det var politiet som fant den mistenkelige gjenstanden inne i et hus i Kirkegata i Porsgrunn, like etter klokken 4 natt til tirsdag. Etter hva Aftenposten forstår, utgjorde gjenstanden ingen fare slik den var konstruert da den ble funnet. Men den kunne ha gjort det om den hadde blitt tilkoblet de riktige delene.

– Vi var ute på en ransaking av et annet straffbart forhold da vi kom over den mistenkelige gjenstanden, sier operasjonsleder ved Sør Øst politidistrikt til Varden.

Mannen som er pågrepet, er i 30-årene og kjent av politiet fra tidligere, skriver avisen.

Men når politiet slår alarm og tvitrer om funnet, går alarmen i samfunnet og politiet bør snarest mulig belyse saken for at ikke uroen sprer seg og vokser.

Befolkningen er allerede i helspenn etter Stockholm og Grønland.

Det rekker nå.

Naboer ble varslet 06.30 og politiet tvitret at bombegruppen var på vei fra Oslo.

Først 0920 var gjenstanden uskadeliggjort.

Spørsmålene publikum sitter igjen med er mange.

 

http://www.aftenposten.no/norge/En-pagrepet-etter-funn-av-mistenkelig-gjenstand-i-Porsgrunn-619116b.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.