En mann i 20-årene er siktet for uforsiktig omgang med sprengstoff etter at politiet fant en rørbombe i en stjålet bil i Larvik. Gjenstanden er uskadeliggjort.

Funnet av bomben ble gjort etter at politiet natt til torsdag på Elveveien i Larvik stoppet en bil som var meldt stjålet. To menn og én kvinne i 20-årene ble pågrepet og siktet for heleri.

Én av de to mennene, en norsk statsborger, ble i tillegg siktet for uforsiktig omgang med sprengstoff etter at politiet dagen etter ransaket bilen og fant en rørbombe.

Mannen er en norsk statsborger. Han betegnes som en kjenning av politiet.

– Han og de to andre skal avhøres i løpet av kvelden og fredag, og politiet jobber med å innhente informasjon fra området der de tre ble pågrepet. I tillegg gjennomfører bombegruppa undersøkelser, sier politiadvokat Nina Magnussen Røed i Sørøst politidistrikt til NTB.

Hun sier at politiet ønsker å avdekke bombens skadepotensial, hvilken tilknytning de pågrepne har til bomben og formålet med å ha bomben i bilen.

Rørbomben ble uskadeliggjort torsdag kveld. Forut for uskadeliggjøringen sa operasjonsleder Anne Meyer i politidistriktet til NTB at bombegruppa vurderte gjenstanden som farlig.

(©NTB)

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂