Bildet: Erna Solberg kunne med fordel spilt mer på humor. Her prøver hun ut hærens ATV på Ramsund Orlogstasjon, mai 2017. Foto: Creative Commons.

De siste ledighetstallene fra SSB forteller om et arbeidsmarked på vei opp. Ledigheten er beskjeden. Det er gode kort på Ernas hånd.

Jonas Gahr Støre og Ap vil gjerne male Fanden på veggen. Men de må ha noe å henge Fanden på. Det blir ikke lett.

Fra april til mai ble 6.000 færre arbeidsledige. I mai var 120.000 arbeidsledige, det tilsvarer 4,3 prosent av arbeidsstyrken, melder SSB.

Arbeidsledigheten i mai lå på samme nivå som i februar, altså 4,3 prosent, ifølge Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Undersøkelsen viser sesongjusterte arbeidsledighetstall. Mai-tallet er regnet ut som et tremånedersgjennomsnitt for april, mai og juni.

I april var arbeidsledigheten på 4,5 prosent. Dette tallet er nedjustert fra 4,6, som var den verdien SSB gikk ut med i forrige måned.

– Slike justeringer er vanlige når en hver måned regner ut hele tidsserien på ny, skriver SSB.

SSB regner personer uten inntektsgivende arbeid som i løpet av de siste fire ukene har forsøkt å skaffe seg lønnet arbeid som arbeidsledige. I mai var arbeidsstyrken på 2.773.000 personer, som utgjør 70 prosent av befolkningen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂