Den 30 år gamle asylsøkende syreren Mohammed Yaser Derowish sparket en ni år gammel jente i ansiktet som hevn for at han ikke fikk asyl i Sverige. Da saken ble anmeldt til politiet  24. mai, skrev mediene at politiet mente at det dreide seg om et mislykket ransforsøk. Jenta gikk og snakket med bestemoren på Facetime da syreren sparket til henne.

Mohammed Yaser Derowish påsto at de hadde kræsjet på fortauet, men i rettssaken kom det fram at han hadde sparket og at motivet slettes ikke var ran av mobiltelefon. Niåringen ble truffet på haken og bildene av mishandlingen viste at dette ikke var noen som hadde dultet inn i henne.

Senere i juni kom det mer informasjon om saken. Mohammed Yaser Derowish hadde blitt avvist av en Securitasvakt ved resepsjonen i Migrationsverket. Han hadde fått avslag på asylsøknaden. Han hadde oppført seg truende og sagt at hans eneste måte å få hjelp på var å gå ned til byen og myrde noen. Securitasvakten ringte politiet, men der var ingen tilgjengelig.

Mannen gick sedan mot A 8. Strax före 14.00 såg Migrationsverkets boendepersonal att mannen var på väg tillbaka i riktning mot Migrationsverkets reception varpå de ringde receptionen och förvarnade. Vakten gick ut och såg mannen nere på Hedenbrovägen bortanför busshållplatsen «Campus». Vakten höll uppsikt över mannen tills han hade gått genom rondellen mot Björknäs och släppte mannen när mannen var i höjd med Vårdcentralen. Securitasvakten ringde till polisen och meddelade var mannen befann sig.

Några dagar senare, när polisen och vakten pratade om en annan incident, kom samtalet in på misshandeln av nioåringen. Vakten berättade att han trodde att misstänkte kunde vara mannen som han avvisat från Migrationsverket. Tiden och platsen stämde och mannen ska ha haft en psykisk instabilitet som kan leda till oprovocerat våld.

Anklageren Ulla-Karin Lindström mente at Mohammed Yaser Derowish hadde begått mishandlingen med overlegg og at motivet var «hevn» for avvist asylsøknad. Hun la ned påstand om utvisning og fem års forbud mot å reise inn igjen i Sverige.

Påstand om utvisning? Er ikke det en selvfølge når han hadde fått avslag på asylsøknaden uansett?

Luleå tingsrätt dømte Mohammed til tre måneders fengsel og en oppreisning på 9.200 kroner til niåringen. Hun har følt seg uvel og har hatt «ont i magen» etter overfallet.

Mohammed har selvfølgelig ingen penger så han kommer ikke til å betale et rødt øre. Men 9.200 kroner er prisen som vurderes for en niåring som blir sparket ned av en voksen mann? De kunne nesten likegjerne bare ha gitt henne en iskrem.

NSD.se   Expressen   Sydsvenskan   Fria Tider

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂