Nytt

Seth Rich heter en medarbeider i Demokratenes nasjonal komite, DNC, som ble skutt ned og drept bakfra i juli i fjor, uten at verdisaker ble stjålet. Nå melder Fox News at han lekket titusener av eposter til Wikileaks.

Hvis dette stemmer vokser oppmerksomheten rundt hans død. Mediene har hele tiden hevdet at det var russerne som hacket seg inn på Demokratenes epostserver og stjal eposter. Hvis det var en ansatt som lekket blir storyen en helt annen. Hvis denne personen i tillegg er blitt myrdet under uklare omstendigheter, melder mistanken om politisk motiv seg. Har drapet noe med lekkasjen å gjøre?

Seth ble drept 10. juli. I august samme år utlyste wikileaks en belønning på 20.000 dollar for den eller de som kunne bidra til å oppklare drapet.

Fox News har snakket med en føderal etterforsker som deltok i den umiddelbare granskningen av drapet:

A federal investigator who reviewed an FBI forensic report — generated within 96 hours after DNC staffer Seth Rich’s murder — detailing the contents Rich’s computer said he made contact with WikiLeaks through Gavin MacFadyen, a now-deceased American investigative reporter, documentary filmmaker, and director of WikiLeaks who was living in London at the time.

“I have seen and read the emails between Seth Rich and WikiLeaks,” the federal investigator told Fox News, confirming the MacFadyen connection. He said the emails are in possession of the FBI, while the stalled case is in the hands of the Washington Police Department.

The revelation is consistent with the findings of Rod Wheeler, a former DC homicide detective and Fox News contributor and whose private investigation firm was hired by a third party on behalf of Rich’s family to probe the case. Rich was shot from behind in the wee hours, but was not robbed.

“My investigation up to this point shows there was some degree of email exchange between Seth Rich and WikiLeaks,” Wheeler said. “I do believe that the answers to who murdered Seth Rich sits on his computer on a shelf at the DC police or FBI headquarters.”

The federal investigator, who requested anonymity, said 44,053 emails and 17,761 attachments between Democratic National Committee leaders, spanning from January 2015 through late May 2016, were transferred from Rich to MacFadyen before May 21.

Rod Wheeler er en tidligere drapsetterforsker i Washington DC som mener at noen høyt oppe i systemet blokkerer oppklaringen av drapet.

Rich left Lou’s City Bar, a couple miles from his home, at about 1:15 a.m. on July 10. His immediate activities after leaving the bar remain a mystery:

He walked home, calling several people along the way. He called his father, Joel Rich, who he missed because he had gone to sleep. He talked with a fraternity brother and his girlfriend, Kelsey Mulka.

Around 4:17 a.m., Rich was about a block from his home when Mulka, still on the phone with him, heard voices in the background. Rich reassured her that he was steps away from being at his front door and hung up.

Two minutes later, Rich was shot twice. Police were on the scene within three minutes. Rich sustained bruising on his hands and face. He remained conscious, but died at a nearby hospital less than two hours later.

Police detectives will not say whether Rich provided them with any clues about the identity of his attackers or their motivation, Wheeler said. However, Wheeler believes Rich could have provided information prior to his death of who was responsible for carrying out his murder.

Grainy video tape from a security camera outside a grocery mart shows two assailants shooting Rich twice in his back. They did not take «his wallet, cell phone, keys, watch or necklace worth about $2,000.»

 12 dager senere begynner wikileaks publiseringen av epostene til leder av DNC, Debbie Wassermann Schulz. De viser at ledelsen manipulerte for at Bernie Sanders skulle tape for Hillary Clinton. Dette var den første store skandalen som rammet DNC.
 Fox News reports that law enforcement sources «close to the investigation» say the police have «no suspects and no substantial leads as to who the killer or killers may be»:
Den tidligere politimannen Wheeler mener etterforskningen blokkeres av noen høyt på strå:

Wheeler believes powerful forces are preventing the case from a thorough investigation.

“My investigation shows someone within the D.C. government, Democratic National Committee or Clinton team is blocking the murder investigation from going forward,” Wheeler told Fox News. “That is unfortunate. Seth Rich’s murder is unsolved as a result of that.”

Det er vanskelig å se hvordan denne storyen vil forsvinne. Det later til at mange spor ender hos FBI. En ny FBI-sjef kan endre på mye som berører Clintons.

Hvis det skulle være hold i storyen vil de stille teoriene om Trump og russerne i skyggen.

Så mye som er investert i hackerstoryen må det gå an å få bekreftet om det var Seth Rich som var kilden. Det åpner opp et helt annet scenario.

Det hører med til historien at foreldrene til Seth Rich tar avstand fra spekulasjoner om motiv bak sønnens død. De tilhører åpenbart motsatt politisk fløy og bruker uttrykk som konspirasjonsteorier og sier eks-politimann Wheeler hadde forbud mot å uttale seg.

Men saken er større enn både foreldrene og Wheeler. Fox har fått tak i en føderal etterforsker og han er ikke bundet av foreldrenes ønsker.

https://pjmedia.com/trending/2017/05/16/fox-news-murdered-dnc-staffer-sent-44053-internal-emails-to-wikileaks/