Bildet: Debbie Wasserman Schultz tok ikke hackingen av demokratenes nasjonale komite alvorlig, slik hun heller ikke tok tappingen av demokratenes datanettverk i Kongressen alvorlig. Hun sa det føderale politiet led av islamofobi når de etterforsket Imran Awan.

Brorparten av epostene fra demokratenes hovedkvarter ble skrevet etter at it-avdelingen slo alarm 29. april, viser en gjennomgang. Hillary-ledelsen varslet ikke FBI, men leide inn et privat firma som ikke klarte å stanse hackingen før det var gått en måned.

Hillary-staben og lederen for Demokratenes nasjonale komite, Debbie Wasserman Schultz, tok ikke hackingen alvorlig. Av de ti mest kompromitterende epostene ble åtte skrevet etter at hacking var avslørt. Demokratenes la-skure-politikk er uforståelig. Avsløringene kunne vært unngått.

DNC CEO Amy Dacey learned of the breach in late April, but of the 27,500 DNC emails published by Wikileaks, fewer than 7,000 pre-date April 29. A Daily Caller News Foundation analysis of the published emails shows that the majority were written between May 5 and May 25 — after cybersecurity firm CrowdStrike was brought in to respond.

The emails exposed dirty laundry that Democrats have said swayed the election in President Donald Trump’s favor, and they might never have seen the light of day had the DNC enlisted law enforcement to immediately lock down its system after first detecting problems.

Hvorfor unnlot DNC å varsle FBI og hvorfor fikk ikke FBI undersøkt serverne, selv etter at det ble iverksatt etterforskning? Det har det foreløpig ikke kommet svar på.

Dacey and chairwoman Debbie Wasserman Schultz decided not to call in the FBI and instead, about five days after the hack, enlisted the company CrowdStrike to perform investigation and remediation without consulting the DNC’s board, according to Brazile. CrowdStrike implanted itself May 5, within a day of being asked, according to The Washington Post. In the intervening days, 5,800 new emails were written and captured.

 Tillitsvalgte hos demokratene ble holdt i uvitenhet. Donna Brazile har fortalt at Wasserman Schultz omtalte hackingen med likegyldighet.

For weeks after the highly-paid firm responded, the breach continued unabated. More than 16,000 emails later published by Wikileaks were written after May 5.

CrowdStrike said known viruses were responsible for creating the vulnerability.

The fact that newly-written emails continued to be captured weeks after the DNC’s top staff was well aware it had been breached raises questions about why Wasserman Schultz and Dacey did not turn to the FBI, and whether the FBI could have immediately stemmed the flow.

CrowdStrike byttet ut software i samtlige DNC-maskiner 10 juni, men da hadde allerede hackingen opphørt. Siste lekkede epost er datert 25. mai.

Wiileaks begynte publiseringen 22. juli. Wasserman Schultz og Dacey informerte ikke DNC-tillitsvalgte før 14. juni.

Of the 10 emails WaPo deemed “most damaging,” nine of them were written after April 29 when the DNC’s leaders knew its emails could be intercepted. They include examples of the DNC seemingly failing to administer the primary election in a neutral way, with Wasserman Schultz calling a Sanders aide a “damn liar” and the DNC’s chief financial officer plotting to use Sanders’ religious beliefs against him.

Minst like ødeleggende er dataskandalen blant demokratiske representanter i Kongressen. Wasserman Schultz hyret inn en pakistansk familie som viste seg å være troløse.

Even after Wasserman Schultz had seen the damage that “some unusual network activity” can cause, she had an inexplicable reaction soon after when she learned in September of anomalies tied to her longtime House of Representatives IT aide Imran Awan, who is named in the leaked DNC emails as the only staffer with Wasserman Schultz’s password.

Wasserman Schultz later said that Capitol Police told her Awan was suspected of “data transfer violations.” But she refused to fire him, saying she feared the police might be Islamophobic against the Pakistani-born staffer. She created a new, second IT position on her House payroll for his wife, who is a suspect in the same ongoing investigation, and continued paying Awan even after House authorities banned him from the House network.

After he was banned from the network, Awan left a laptop with the username “RepDWS” in a phone booth, according to a police report. Wasserman Schultz continued to pay him and hired an outside lawyer to block authorities from looking at the laptop.

Wasserman Schultz er eksponent for en tung ideologisk dreining blant demokrater. Den fortsetter til denne dag, så sent som 30.oktober lyste demokratene ut en it-stilliing som legger mer vekt på kjønn enn it-kunnskap.

Even within the last few days, there is evidence that the DNC is not singularly focused on security when it comes to IT. In an Oct. 30 email seeking candidates for technology jobs, instead of casting a broad net for the most qualified workers, DNC Data Service Manager Madeleine Leader wrote, “I personally would prefer that you not forward to cisgender straight white males.”

«Straight white males» er ikke velkomne. Med en slik innstilling vil ikke demokratene ha en sjanse til å gjenvinne initiativet. Når deres svakhet ikke kommer tydeligere frem er det fordi også norske medier synger på samme melodi.

 

Most Wikileaks Emails Weren’t Even Written Until AFTER DNC Knew It Was Hacked

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂