Nytt

Foto: Facebook

 

Den franske ungdoms­bevegelsen Génération Identitaire, som på nokså militant vis fremmer ideen om at Europa tilhører de innfødte, har en tid hatt avleggere i andre europeiske land, men disse har hittil ikke gjort seg bemerket i samme grad som sin franske storebror.

Fredag kveld gikk imidlertid aktivister fra søsken­organisasjonene i Italia og Østerrike til en protest­demonstrasjon i havne­bassenget i Catania.

Sammen med den uavhengige canadiske journalisten (nå også aktivisten) Lauren Southern, som inntil nylig arbeidet for The Rebel Media, forsøkte demonstrantene å hindre skipet Aquarius – som de frivillige organisjonene (NGO-ene) SOS Mediterranée og Leger uten grenser bruker til å transportere migranter fra kysten av Libya – i å legge ut fra den sicilianske havnen, for nok en gang å begi seg til Nord-Afrika.

Demonstrantene gikk ombord i en gummibåt, og plasserte seg rett foran NGO-skipet, som ble nødt til å stanse en liten stund mens aksjonistene sendte opp fyrverkeri, innen den italienske kystvakten anholdt dem og fjernet hindringen foran Aquarius.

Il Giornale skriver:

I videoen som er blitt offentliggjort på nettet av Lauren Southern, ser man aktivister fra Génération Identitaire som sender opp fyrverkeri fra den lille båten mens de roper «No more illegal migration». Aquarius var på vei ut av havnen idet aksjonistene sperret veien. «Plasser deg foran, de er nødt til å stanse», sier noen i den lille båten idet man ser det enorme rednings­skipet nærme seg, hvor det også befinner seg frivillige fra Leger uten grenser. Etter en liten stund høres en stemme som roper i en megafon: «Fjern dere fra skipsleden!». Det er uklart om det er kystvakten eller NGO-en.

Foruten Lauren Southerns video av hendelsen, fortalte aksjonistene selv om det hele i sosiale medier kort tid etterpå:

For kort tid siden sperret aktivister fra Generazione Identitaria Italia og Identitäre Bewegung Österreich i en båt sammen med journalisten Lauren Southern veien for skipet Aquarius på havnen i Catania, mens det prøvde å begi seg i retning kysten av Libya for å ta ombord enda flere ulovlige migranter til utskiftningen av vår befolkning.

Vi gjennomførte denne aksjonen fredelig, men bestemt for å protestere mot den formidable utskiftningen av vårt folk, men også mot de absurde dødsfallene til havs som disse NGO-ene forårsaker, idet de nærer illusjonen om et eldorado som ikke finnes. Dette skjer hver dag i Middel­havet, og nå sier vi stopp.

Ingen flere iland­stigninger, ikke noe mer av det stille folke­mordet på europeerne, ingen flere døde til havs.

Aksjonsformen bringer tankene litt hen på den enkelte fastboende på Lampedusa ved en anledning benyttet, idet de uten noe ledsagende fartøy stupte ut i havne­bassenget for å hindre migrant­båtene i å legge til kai.