Espen Teigen, førstekandidat i Nord-Trøndelag, går så høyt opp på banen at Adressa ikke helt kan bestemme seg for hvordan de skal håndtere en kandidat som gjør Trumps slagord til sitt. America First blir til Norge Først. Et så klart budskap har vi ikke hørt fra FrP-hold på lang tid.

Med det signaliserer Teigen at Fremskrittspartiets politikk selvsagt setter norske interesser foran andres. Dermed tilbakeviser Teigen det som har vært premisset for dagens politikk: at vi skylder andre å la dem gå foran.

Dette har vært rettesnoren for USA under Obama og Vest-Europa under Merkel. Britene brøt ut. I Frankrike sier Marine Le Pen det samme: Frankrike kommer først. Dermed hekter Teigen seg på en bølge som går over hele den vestlige verden.

Establishments svar har vært å kalle dette for høyrepopulisme. Men hvis det blir «kontroversielt» å være for seg selv, er det ikke Teigen, men mainstream-mediene og politikerne i de andre partiene, som har et problem.

Teigen tar et oppgjør med relativismen:

– Alle kulturer er ikke like mye verd. En kultur som kjønnslemlester jenter, som nekter kvinner å gå ut av hjemmet uten å være tildekket, som nekter de stemmerett og ytringsfrihet. Den har ingenting i Norge å gjøre, smalt det fra talerstolen.

Espen Teigen er Sylvi Listhaugs høyre hånd. At Listhaug våget å fronte skolegudstjenester og kjennskap til kristendommen som fanesak var modig, selv på et FrP-landsmøte. Det er en rød klut for mediene i et avkristnet Norge. Hvis noe blir obligatorisk, er det med en gang «tvang», selv med fritaksrett. Tvang er ellers ikke et ord mediene bruker om islam.

Teigen og Listhaug har stukket fingeren i jorden. De merker hvilken vei vinden blåser. De sosialistiske partiene er skygger av seg selv. FrP har ikke vært sterk på verdier. Det gjør Teigen og Listhaug noe med, og de får hjelp av Carl I. Hagen:

Han tok opp resolusjonsforslaget fra Oslo FrP om hijabforbud for alle under 18 år i skolen. Han hevder at hodeplagget rett ut sagt er et islamistisk symbol.

– Nå må det bli slutt på at foreldre kan pådytte unge jenter det religiøse og islamistiske symbolet hijab. Det må vi spare barna for, sa han.

Hijabforbud i grunnskolen er i dag gjeldende FrP-politikk, og det er foreløpig uklart om resolusjonsforslaget blir realitetsbehandlet.

Hver gang FrP har fokusert på innvandring, har kommentariatet sagt at partiet spiller på fordommer og fremmedfrykt. De vil forsøke det samme igjen, men argumentet har ikke like stor gjennomslagskraft. Det er svekket av terroren. Lastebilene som moser intetanende fotgjengere fra Nice til Berlin, London og Stockholm, knuser også de islamofiles argumenter. Deres argumenter segner under vekten av terroren og kravene fra muslimer om stadig større rettigheter til å leve etter sine lover i våre samfunn.

Hvis de har kommet til Europa for å leve etter andre normer og regler, så har de kommet til feil sted. Det tør politikere som Teigen og Listhaug å si. Tiden er inne. Det er hva folk forventer å høre.

Teigen tilhører en ny type unge politikere som er opplest på USA. Det samme er Listhaug. Det skjer en revolusjon med Trump. Den er Europa også moden for.

– Er det virkelig meningen at vi skal ta imot og ta imot uansett hvor mange, uansett om de trenger beskyttelse eller ikke, og uansett hvilke konsekvenser det får for vårt eget land? Svaret må være nei. Vi er det eneste partiet som tar dette på alvor. FrP har stått i last og brast gjennom eggkasting, hylekor, rasismeanklager og det som verre er, fordi vi setter Norge først, og vil bevare det landet og det velferdssamfunnet som vi har, takket være generasjoner av hardtarbeidende folk.

Listhaug lot seg inspirere av en formulering av Marine Le Pen dagen før valget i Frankrike. Det er dristig.

Til ellevill jubel i salen avsluttet hun innlegget sitt med en oppfordring hun hadde lånt av den franske presidentkandidaten:

– Dersom du hater Norge, så lever inn passet ditt og kom deg ut av landet!

Listhaug og Teigen har kastet hansken til de norske mediene, som har behandlet dem som pariaer i årevis. De har praktisert én regel for de «pene » politikerne og en annen for Listhaug. De har blinket henne ut for spesialbehandling.

Nå tar Listhaug og Teigen initiativet og går på offensiven. Det er payback-time.

Det ville vært interessant å vite hvordan Siv Jensen og hennes fløy stiller seg til utspillene. Mediene og kommentatorer har gjentatte ganger spurt om ikke Jensen eller Erna Solberg skal sette Listhaug på plass. De sier det samme om en annen FrP-er: Kent Andersen. – Når skal Jensen sette ham på plass? Skal han virkelig få holde på?

De har ikke forstått det mest grunnleggende ved politisk debatt: ytringsfrihet.

Carl I. Hagen foreslo at alle som blir norske statsborgere, skal avlegge en lojalitets-ed, deriblant forplikte seg på ytringsfrihet.

Men faktum er at mange innen pressen og kommentariatet kunne trenge en slik ed. De forstår ikke hvordan ytringsfriheten fungerer.

Det er ikke alltid det hjelper å være norsk. Det skal noe mer til. Man må forstå betingelsene for politisk frihet. De er nå så svekket i kongeriket og Europa at det krever kamp å beholde den.

 

 

Teigen tok en Trump
Hagen med krav om hijabforbud og troskapsløfte

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂