En gutt på 13 år er pågrepet, mistenkt for å ha knivdrept en jevngammel gutt utenfor Olofström i Blekinge i Skåne torsdag ettermiddag.

Politiet ble varslet rundt klokken fire på ettermiddagen. To skadede gutter ble funnet utomhus. Den ene ble kjørt med ambulanse til sykehus.

Den andre ble behandlet på stedet – deretter ble han pågrepet, mistenkt for drap.

Sporsikring på åstedet.

Det er uklart hvordan, eller om, de to guttene kjente hverandre.

– Någon form av relation har de förmodligen. Att två trettonåringar bara stöter på varandra utomhus, utanför tätorten, håller jag för osannolikt, sier Calle Persson i politiet i Region Syd til Fria Tider.

– De har varit bekanta på något sätt.

Det er Fria Tider som skriver at guttene er 13 år, med politiet som kilde. Etablerte medier skriver av uransakelige grunner bare at de er «under 15» (kriminell lavalder) eller «i yngre tonåren». Det er vanskelig å forstå dette som annet enn et bevisst ønske om å tåkelegge alderen.

Politiet har beslaglagt en kniv, skriver Aftonbladet. Den mistenkte 13-åringen er tatt hånd om av sosiale myndigheter.

Etterforskningen kompliseres av at den mistenkte er under den kriminelle lavalderen.

– I vanliga fall när vi har en misstänkt i ett mordärende kan vi bara låsa in honom i en cell och förhöra honom när vi vill, men nu måste vi gå lite mer varsamt fram. Nu är socialtjänsten inkopplad och de kommer väl få göra det mesta jobbet framöver när vi är klara med de polisiära bitarna, sier Calle Persson.

 

Fria Tider: 13-åring knivmördade jämngammal pojke i Olofström

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂