Svensk politi kjemper en vanskelig kamp mot volden i landet. Et stort antall saker forblir uoppklarte.  

En 11-årig gutt ble mishandlet og ranet av en gjeng, fordi han hadde et kors rundt halsen. Gjengen ga uttrykk for at de foraktet hans kristne tro.

Tilstandene i Sverige hardner til. Ikke minst blir det stadig vanskeligere, og faktisk farligere, å stå frem med andre former for religion enn islam.

Dette fikk en 11-åring gutt erfare i Malmö mandag denne uken. Han var ute og sparket fotball i en park, midt på dagen. Brått ble han omringet av en gjeng, som lurte på hvorfor han hadde et kors rundt halsen. Han svarte ærlig at han var kristen, og da begynte mishandlingen.

«En 11-årig pojke blev misshandlad i Malmö av ett gäng efter att han förklarat att han var kristen, rapporterar Skånska Dagbladet.»

Også Fria Tider skriver om saken:

«Ett «okänt antal killar» gick fram till honom och frågade varför pojken bar ett kors, enligt Skånska Dagbladet.

Gänget ville veta om korset «berodde på hans religion» och när han svarade ja fick han frågan om han «åt gris» och kallades för «grisjävel».

Därefter knuffade gänget omkull 11-åringen, som skadade sig i armen. När han lyckats springa hem tog de hans fotboll och skor.»

Politiet er koblet inn i saken, men så langt uten resultat.

«Polisen hade på tisdagen ännu inte gripit någon gärningsman. Hatbrottsmotiv misstänks, skriver Skånska Dagbladet.»

Antallet slike saker bare øker og øker i Sverige. Les også i Document: Massiv vold og brutalitet: Nok et krisedøgn i Sverige

Kjøp boken fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.