Politiet ønsker hjelp til å finne ut hvem disse åtte egentlig er og hvor de kommer fra.

De åtte personene på bildene er straffedømt for flere tilfeller av alvorlig kriminalitet som ran, tyveri, vold og salg av narkotika.

Programmet Åsted Norge på TV2 presenterte mandag kveld de notorisk kriminelle innvandrerne som Norge ikke blir kvitt.

Flere av dem sier de er fra Nord-Afrika, men politiet har hittil ikke klart å finne ut hvem de egentlig er, eller hvilket land de kommer fra.

– Vi mener de tilhører et kriminelt nettverk i Oslo, sier Håvard Johnsen Bekk til Åsted Norge. Han er seksjonsleder på ID-avdelingen i Politiets utlendingsenhet (PU).

I saker der politiet ikke får verifisert identiteten eller ikke får utstedt reisedokument, må politiet etter hvert løslate fordi vilkårene for fortsatt fengsling ikke lenger er oppfylt.

Noen av de åtte personene er blant dem som innbringes oftest i arresten i de store byene.

90 straffede afrikanere

– De holder til i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Alle byer som har et narkotikamarked. De står for en stor arbeidsmengde for politiet. Og de er inn og ut av arresten til vi i politiet finner ut hvem de er.

Ifølge Politiets utlendingsenhet er det omtrent 90 straffede nordafrikanere i Norge som er utvist. Norske myndigheter bruker store ressurser på å finne ut hvem de er, sier Håvard Johnsen Bekk.

Det er vanskelig å anslå hvor mange personer som oppholder seg ulovlig i Norge, men PU har i sine systemer rundt 10.000 personer med ulovlig opphold i Norge.

Åsted Norge fulgte mandag et ID-team på jobb. Polititjenestemennene går til aksjon mot en leilighet de har holdt under oppsikt, hvor de mistenker at flere personer fra det kriminelle nettverket oppholder seg.

Politiet sjakkmatt

I leiligheten finner politiet to av mennene de leter etter. De endevender leiligheten i jakt på ID-dokumenter, men finner ingenting.

Den ene personen tar på seg skylden for de 300 grammene med hasj de finner, og blir brakt inn i arresten. Der sitter han fremdeles, og venter på at en samlesak for ulike narkotikaforhold skal komme opp for retten. Men de to andre går fri – selv om de har vært varig utvist fra Norge i mange år. Uten riktig identitet er politiet satt sjakkmatt.

En blir innbrakt for hasjen. Politiet må la andre to forsvinne ut i Oslos gater som frie menn – til tross for at de er utvist fra Norge. (foto: TV2)

 

Politiet mistenker at tyngre kriminelle rekrutterer narkotikaselgere allerede i hjemlandet og legger til rette for innvandring til Europa og Norge.

– Det finnes eksempler på at noen spekulerer i å søke asyl først etter at de er tatt for et lovbrudd. Det vil sjelden være et behov for beskyttelse i slike saker. Vi antar derfor at dette er en måte å kjøpe seg mer tid i Norge, for å kunne begå ytterligere kriminalitet eller på annen måte utnytte asylinstituttet, sier Håvard Johnsen Bekk.

Dersom du vet hvem noen av de åtte er eller har opplysninger som kan hjelpe politiet å identifisere dem: Kontakt politiet på pu.a6@politiet.no eller redaksjonen i Åsted Norge.

De åtte kriminelle innvandrerne:

Person 1: Belal / Aziz Ahmad / Atba Hicham.
Person 2: Mohamed Abdellilah Abdul Jabar
Person 3: Ali Ahmed Al-Nabolsi
Person 4: Mouhamed Abdaleh Homide
Person 5: Yassin Alloud
Person 6: Soufiane Lalylu / Soufiane Mahelob
Person 7: Amin Mabrouk
Person 8: Said El Guerni.

Sjarmerende typer. (foto: politiet)

 

TV2: De er kriminelle og utvist fra Norge på livstid – men de kan ikke sendes ut av landet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.