31 år gamle Belal har vært varig utvist fra Norge i over ti år, men vi blir ikke kvitt ham. Tirsdag må han møte i Oslo tingrett, tiltalt for et brutalt drap

Belal, dersom det er hans virkelige navn, er varig utvist fra kongeriket Norge siden 2008, men lever stadig blant oss – og har begått stadig flere forbrytelser.

Listen over kriminalitet han er dømt for er lang som et vondt år.

Belal har blitt anmeldt over hundre ganger, og er dømt for grov vold mot ikke mindre enn 15 personer.

Uviss herkomst

Han er ennå ikke sendt ut av landet siden ingen aner hvor han er fra. Politiet tror han er marokkaner, men han har ikke samarbeidet med politiet og har nektet å oppgi sitt virkelige navn og hvor han er fra.

– PU har i lengre tid forsøkt å klarlegge utlendingens identitet, og vi har undersøkt bredt. Likevel har vi ingen sikre opplysninger om identiteten hans, men vi arbeider med en hypotese om at han er fra Marokko, sier leder Håvard Bekk ved seksjon for identitetsfastsettelse i Politiets utlendingsenhet til ABC Nyheter.

Ifølge tiltalen skal Belal ha sparket og slått en mann i slutten av 30-årene fra Akershus gjentatte ganger i hodet mens han lå nede. Volden førte til massive hodeskader, og vedkommende døde på sykehus to dager senere.

En 42-åring var ifølge tiltalen vitne til volden, og er tiltalt fordi han ikke tilkalte hjelp eller hjalp fornærmede.

– Uten skrupler

Allerede i 2007 ble Belal dømt for til sammen et tjuetalls til dels alvorlige lovbrudd, deriblant et drosjeran, fem legemsbeskadigelser og flere tilfeller av trusler og narkotikalovbrudd. Han bodde da på Torshov asylmottak, og oppga at han hadde kommet til Norge i november 2005.

Blant annet slo han ned en mann på Grorud. Offeret ble liggende som en «filledukke», ifølge dommen. Volden bar klart preg av overfall, og Belals forsøk på å villede politiet da han ble tatt tyder på at han «nærmest ikke eier skrupler». (VG)

I 2011 ble mannen nok en gang dømt – denne gangen til tre år og tre måneders fengsel for to ran, to legemsfornærmelser, et tyveriforsøk samt oppbevaring av narkotika.

Sentral i Trandum-opptøyene

Ifølge VG var Belal sentral i de voldsomme opptøyene på Trandum i 2015, hvor han hadde sittet i over et år.

Han ble dømt for å ha slått en ansatt slik at han fikk ribbeinsbrudd, samt for å ha drapstruet en avdelingsleder på Trandum.

I mars 2017 ble Belal dømt til fengsel i ett år for å ha slått en mann i hodet med en glassflaske. Han ble også dømt for å ha båret skytevåpen og for oppbevaring av narkotika.

31-åringen har sittet fengslet siden pågripelsen 21. juli 2017, to dager etter drapet på Bjerke. Retten har begrunnet den lange fengslingen med at en løslatelse vil støte rettsfølelsen og skape frykt, skriver ABC Nyheter.

Det er satt av fire dager i Oslo tingrett til rettssaken.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Mest lest

Les også