Document kunne notere nye rekordtall for januar: Aldri har så mange lest Document. Vi nærmer oss 300.000 unike brukere. Antall visninger på Facebook var nærmere 4,5 million.

I rene tall

Antall unike brukere (IP-adresser) for januar (ny rekord): 278.199
Antall sidevisninger januar (ny rekord): 1.846.649
Antall besøk (antall ganger folk besøkte document.no) januar (ny rekord): 861.108
Antall visninger på Facebook i januar: 4.471.296 (ny rekord)

Hva kan fremgangen komme av? En kombinasjon av Trump og folks ønske om fair play. Kritikken av Trump ligner til forveksling en hets eller hatkampanje. Propagandaen er massiv. Er en demokratisk valgt president i USA en større trussel mot verdensfreden enn f.eks. Kina? Slik kan det se ut hvis man følger norske medier.

Folk liker ikke propaganda, de liker ikke å bli fortalt hva de skal mene. Vi tror det er en av hovedforklaringene på fremgangen.

Trump representerer et korrektiv til en forfeilet politikk. Burde ikke mediene forsøke å forklare hva det var ved Obamas politikk som gjorde at amerikanerne avviste arvtakeren?

Red. ble rørt av å lese denne kommentaren fra en av leserne:

Jeg har aldri tidligere hatt tid til å dyrke debatten pga stor arbeidsmengde. For en god tid tilbake smugtittet jeg på Document’s sider, for jeg hadde jo blitt advart om høyredreid vinkling – så jeg gikk stille i dørene. Lite visste jeg at det skulle åpne seg en verden full av annerledes tanker som jeg ikke tidligere hadde vært eksponert for, spørsmålstegn som utfordret tankene, glitrende innlegg fra tenkere og strateger og store ord og sitater fra filosofer. En utvekslingssarena for tanker – alt annet enn mainstream media.

Jeg ble så perpleks at det nesten var som den gang jeg ble «utsatt» for 4 operaer i Nibelungenringen av Wagner, hvor jeg tenkte i ettertid: «dette har jeg savnet i hele mitt liv, jeg har bare ikke visst om det».

Flottere anbefaling går det ikke an å få.

Antall lesere begynne å bli så mange at de konstituerer en gruppe opinionsdannere bør legge merke til.

I dag rundet vi 27.000 følgere på Facebook.

Leserne er en del av produktet når de kommenterer. Når Klassekampen skal skrive om faktorene bak det nye partiet Alliansen går de til kommentarfeltet på Document for å hente sitater. De siterer ikke fra det redaksjonelle stoffet. Slik er «borgerpressa» ville vi sagt i gamle dager. Nå er Klassekampen «borgerpressa». Ikke forvent fair play.

Vi bør skrive i kommentarfeltet som i våre eposter: Man bør ikke skrive noe som ikke tåler å leses av andre. Det er den lille hemningen man må ha i bakhodet, nå som passord til gmail og sosiale medier vil være kravet for å slippe inn i USA. Har man hemmeligheter deler man dem ikke på nett.

Tid

Tid er det eneste det ikke er nok av. Og nå øker tempoet i nyhetsstrømmen. Vi klarer rett og slett ikke dekke alt vi skulle. Døgnet strekker ikke til.

Vi trenger flere skriveføre folk og vi trenger å kunne lønne de vi har. Document er nå blitt en liten bedrift, og det skal litt til for å få hjulene til å gå rundt.

Det er en gruppe mennesker som donerer engangssummer eller månedlige beløp. De bærer skuta. De er dedikerte mennesker og antallet vokser.

Men vi skulle gjerne hatt mange flere. Sett opp mot antall lesere burde det vært mange flere.

Derfor: Tenk over om du kunne greie deg uten Document. Hvis svaret er nei, gjør noe med saken. Og: spør dine venner og bekjente om ikke de vil at det skal være et alternativ til Aftenposten, VG, NRK og TV2.

Vi vil ikke leve i et samfunn, hvor det er én mening to rule them all.

 

Vår bankkonto er 1503.02.49981

eller bruk paypal

eller vipps. Document har 13629

 

Hjertelig!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂