Nytt

Halvor Fosli kommer til Document torsdag 19 for å snakke om boken sin: Fremmed i eget land. Samtaler med den tause majoritet. Fosli gjorde intervjuer med et stort antall nordmenn med bakgrunn fra Groruddalen.

Flyttetrenden lar seg ikke benekte: Nordmenn flytter. Mediene liker ikke å skrive om det, og slettes ikke om hvorfor. Vi hører nesten ingenting om hvorfor forlater det som etter den offisielle ideologiens egne målsetninger skulle være et nytt og beriket Norge.

Kartet stemmer ikke med terrenget.

Fosli ville ha frem hvordan nordmenn opplevde å få sine nabolag forandret. Detaljer, hverdagshistorier og de tanker menneskene gjør seg. Man skulle tro at nordmenn ville være sultne på slike historier, men mediene rapporterer dem ikke. Heller ikke forlagene har vært synderlig interessert.

Fosli har en variert bakgrunn:

Halvor Fosli er født og oppvokst på Dalen i Telemark, og han tok magistergraden i sosiologi ved Universitet i Oslo i 1992, på en avhandling om Kristianiabohemen. Den kom ut i bokform i 1994, nominert til Brageprisen det året, og har blitt en standardinnføring i 1880-årenes kulturstrid og hovedstadshistorie. I de følgende årene skrev han noen bøker til, om norsk kulturhistorie særlig, og drev et lite forlag fra kjøkkenbenken. Så la han dette vekk, jobbet i Bokklubben, som tidsskriftredaktør for det faglitterære bladet Prosa, som forlagsredaktør (jobbet med Hege Storhaug blant annet, med boka ”Men størst av alt er friheten” fra 2006), og så jobbet han i 2011 som rådgiver på Stortinget, for Senterpartiet, hentet inn i en vikarstilling av Ola Borten Moe. I 2012 var han researcher i Jon Hustads program, ”Harde fakta”, på TV2. Fra 2013 har han vært frilanser på nytt, og ga ut ”Fremmed i eget land” i 2015. Han jobber nå med en ny bok om integrering på kommunalt nivå.

 

Tid: Torsdag 19. Januar, kl 1800

Sted: Seniorsenteret, Majorstua, Slemdalsveien 3

inngangspenger: kr 100,

Aledning til kjøp av bøker

 

Påmelding: pamelding@document.no