Tavle

Like før jul utga Document forlag Halvor Foslis bok Mot nasjonalt sammenbrudd. Norge i masseinnvandringens tid. Boken har fått strålende anmeldelser.

Vi gjorde et intervju med Halvor Fosli om boken som bygger videre på den første han skrev om innvandringen i Groruddalen med tittelen Fremmed i eget land. Hvis du ikke har tid til å se hele intervjuet med Halvor Fosli, så har vi denne kortversjonen på et par minutter:

Hele intervjuet ligger på Youtube.

Anmeldelser av boken:

I Dagen kalte tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg boken for «gnistrande», med «klår tale og tydeleg dokumentasjon»: «Boka gjev råkande innsyn i den moralistiske, lite realistiske tankegangen som dominerande krinsar i norsk organisasjonsliv og politiske parti i lang tid har lagt til grunn i asyl- og flyktningpolitikken.» Berg avrundet anmeldelsen på denne måten: «Mot nasjonalt sammenbrudd er historisk-sosiologisk-politisk skrivekunst, solid kunnskapsbasert og inneheld eit arsenal av argument for alle som vil at landet vårt skal halde fram som eit velfungerande og gjenkjenneleg samfunn.»

På rights.no publiserte Hege Storhaug en omfattende, rosende anmeldelse av boken (en anmeldelse som også ble en av de mest delte tekstene på sosiale medier den dagen), og hevdet at Fosli har utviklingen, fakta og moralen på sin side. Fosli «er oppdatert på det meste av aktuell litteratur», og Storhaug mente at han skriver «grundig, klokt og jordnært». Storhaug avsluttet slik: «Vi lever snart på overtid som en særegen nasjonalstat. Men Norge er vel verneverdig? Det mener i alle fall forfatteren Fosli.»

Anmelder Erling Marthinsen i Resett skrev at boken er «en grundig gjennomgang av norsk og europeisk samtidshistorie og -politikk, tettpakket med dokumentasjon og henvisninger. Fokuset er, som tittelen avslører, på den europeiske nasjonalstatens sammenbrudd, med hovedfokus på vårt eget land», og han understreker at Fosli er kjent som «en svært saklig debattant». Fosli er «klar og tydelig når det kreves», og er tydelig på at «islam gir oss helt spesielle utfordringer». Marthinsen berømmer også boken for ny empiri: «Fosli har snakket med frustrerte NAV-ansatte som møter virkeligheten daglig. Han ser hvordan kommunene blir sittende igjen med svarteper etter rikspolitikernes festtaler og reformer. (…) Boken må ha vært en kraftanstrengelse. Grundigheten er påfallende, og kunnskapsnivået skyhøyt.»
For alle som er opptatt av nasjonalstaten Norges fremtid, «er boken et uunnværlig dokument», avslutter Marthinsen.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her, eller bestill den hos din lokale bokhandler. Ebøker selges også. Denne boken er viktig – løp og kjøp!

Les også