Sakset/Fra hofta

En analyse utført av Østerrikes militære etterretning forventer en sterk økning i arbeidsledighet over store deler av Afrika i årene som kommer. Dette vil lede til millioner av økonomiske migranter som vil reise til Europa i de nærmeste årene, slås det fast i rapporten.

Analysis by Austrian Military Intelligence, an agency of the Austrian Armed Forces, has predicted a sharp rise in unemployment across Africa, which would lead to millions of economic migrants travelling to Europe in search of work between now and 2020.

The predicted numbers, reported by German newspaper Bild, dwarfs the estimated figure of one million migrants believed to have entered Europe during the current crisis.

The agency said one solution to the impending influx would be for Europe to bolster African nations’ economies, in order to support job creation, productivity and education.

This in turn would encourage more investment from abroad and persuade more people to stay and work in their country of origin.

15 millioner på tre år høres veldig mye ut, men vi kan forvente at flere vil ønske å ta seg til Europa uansett hva som skjer i Afrika.

Hvis det blir bedre tider og en forbedret økonomi så vil flere ha råd til å emigrere og hvis det blir krig eller arbeidsledighet så vil også flere ønske å reise fra hjemlandet.

Se animasjon på verdens befolkningsutvikling her.

Det eneste vi er helt sikre på er at folketallet i Afrika vil øke voldsomt i årene som kommer. Hvor mange unge menn fra Afrika vil Europa være villig til å ta imot? Og hvis Europa ikke lenger er villig, hvordan har man tenkt til å stanse de som kommer?

Vi ser foreløpig ingen tegn til politiske inngrep annet enn at stadig flere politikere sier at båtene må snus og returneres til Afrika. I mellomtiden finner man nye veier til Europa.

Men hvem skal snu båtene med desperate migranter i? Og hvordan skal man patruljere hele nordkysten av Afrika? Det blir en umulig oppgave og på ett eller annet tidspunkt vil europeerne trekke seg tilbake fra «redningsarbeidet» fordi det ikke vil finnes politisk vilje eller økonomi til å ta seg av flere migranter.

Det vil dermed bli opp til landene rundt Middelhavet å returnere de migrantene som kommer seg helskinnet over havet. Med mindre de fortsetter som nå og lukker øynene for migranter som vil til de rikere landene i nord og kun benytter dem som transittland.

Denne strategien vil ikke holde lenge. Grensekontrollene har allerede økt som følge av trykket og det er ingenting som tilsier at trykket vil avta all den tid demografien går sin gang.

I 2005 begynte man å planlegge en tunnel mellom Spania og Marokko. Så ble det stille. I 2013 dukket idéen opp på ny – The Afrotunnel, med en planlagt kapasitet på 50 millioner passasjerer og 6 millioner biler. Men så ble det stille igjen. For hvem i Europa vil finne på å fremme en fast forbindelse mellom Europa og et muslimsk land i Afrika nå? Utviklingen går så fort at europeere snart har glemt at det ikke var normalt å ta imot over en million migranter i året og at man ikke hoppet av bussen i London i panikk fordi noen hadde glemt igjen en ryggsekk.

Vi har sett hvordan tunnelen under den engelske kanalen er blitt oversvømt av tusenvis av migranter som forsøker å ta seg til Storbritannia. Det måtte bygges høye murvegger langs veien for å hindre angrep på bilister og trailere.

For Spanias vedkommende så må tanken om en tunnel føles som å senke vindebroen.

Daily Express  Bild