Nytt

Tunisia er landet som har produsert flest jihadister, eller Syria-farere, som enkelte kaller dem. Ifjor skrev BBC at rundt 3000 personer hadde reist fra Tunisia til Syria og Irak for å delta i utbredelsen av Den islamske stat. Andre kilder hevder at antallet er rundt 7000 hvis man inkluderer de som jobber for jihad i Libya. I tillegg skrev Le Figaro i april 2015 at Tunisia hadde hindret 12.000 i å reise til Syria.

Men landets befolkning har forstått hvilken vei dette bærer etter at flere tunisiere er blitt jihad-terrorister på europeisk grunn. Sistemann ut er Berlin-terroristen Anis Amri.

Det er også bekymring for at antallet jihadister øker i landet.

På julaften samlet hundrevis av tunisiere seg utenfor parlamentsbygningen for å protestere mot at jihadister returnerer til Tunisia etter å ha vært i Syria og Irak.

3b9d502a00000578-0-image-a-20_1482670586579

I Sverige tilbys det kommunejobber, terapi og leiligheter til de «villfarne» og i Norge er en varm armkrok som PST leder Benedicte Bjørnland uttalte i mars ikke langt unna:

– Fellesnevneren er at de er unge, marginaliserte mennesker. Sårbarhetsfaktorene er tydelig til stede, sier Bjørnland. Vi må ta dem inn i armkroken så de føler de kommer inn i samfunnet vårt. De må bli våre ungdommer, sier Bjørnland.

Tunisierne har et annet syn på saken. Her nevnes ingen sårbarhetsfaktorer. Vi vil ikke ha dem, sier de. For de forstår hva prisen er for å degge for jihadister som er ute etter å drepe flest mulig.

Daily Mail