Nytt

Bashar al-Assad har gjort det ingen trodde var mulig: Han har gjenerobret Aleppo. De siste sivile og opprørskrigere forlot byen søndag, med lette våpen.

Det er Røde Kors som har sørget for sikkerheten for opprørerne.

Gjenerobringen er en milepæl etter seks års krig. Men Assads styrker hadde ikke ressurser til å ta tilbake byen selv. Det har Hizbollah og iranerne og russiske fly sørget for.

Og problemene er ikke slutt med det: Assad mangler soldater og vil få problemer med å holde på territoriet, jfr. IS gjenerobring av Palmyra.

Sivile og opprørere strømmet til Idlib-provinsen, som noen frykter blir neste mål for Assad.

Under the agreement, civilians removed from eastern Aleppo could remain in government-controlled areas or continue on to rebel-held areas elsewhere. Most have ended up in Idlib, which already held many people displaced from elsewhere in Syria, raising concerns about the humanitarian situation there.

The evacuated fighters were allowed to keep light arms and had to go to other rebel-held areas.

Det er liten tvil om at Aleppo er et stort psykisk nederlag for opprørne. I tillegg til et militært. Det som ikke kunne skje, skjedde.

Assad har overlevd Obama. Det skulle man ikke tro var mulig. Obama har sagt Assad måtte fjernes, og trakk opp noen røde linjer. De brøt Assad uten at det fikk konsekvenser.

Nå er vi over i et helt annet ball game, hvor ting får store konsekvenser.