Angrepene mot det privateide Blidensol Sykehjem i Stavanger fortsetter etter at styret ved institusjonen for en tid tilbake vedtok at hijab ikke var forenlig med deres uniformsreglement. I dag ble det klart at styret sier nei til ordførerens invitasjon til et møte sammen med rådmannen på ordførerens kontor.

Ordfører Christine Sagen Helgø reagerer kraftig på styrets holdning og sier i dag til NRK-Rogaland

Det er et avtaleforhold mellom Blidensol og Stavanger kommune. Det er vi som har en driftsavtale med dem og da må vi komme med innspill.

Styret står imidlertid fast på sitt hijabforbud, og krever rett til å definere uniformsreglementet.

Christine Sagen Helgø er imidlertid krystallklar på at ingen skal bli nektet å bruke hijab på et sykehjem som har offentlig støtte i Stavanger, og sier at det er viktig at kommunens verdier ligger til grunn for alle de som har en avtale med kommunen.

Aftenbladet

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.