Hillary Clinton har en valgkampmaskin som USA knapt har sett maken til. Hun og Bill har brukt pay for play til å sikre seg en enorm krigskasse. Men det er ingenting mot hennes frivillige støttespillere. Mediene stiller ivrig opp som hennes sekundanter. De er hennes allierte i tykt og tynt.

Det viser seg tydelig hver gang Clintons får problemer. Denne gang trodde de de hadde seieren i boks. Så skjer det utrolige: FBI-sjefen slipper en bombe. Det skulle ikke kunne skje. Innenfor det systemet Obama og Clintons har bygget opp skal ikke slike uventede hendelser kunne dukke opp. Obama krever lojalitet. Justisminister Loretta Lynch la sterkt press på Comey om ikke å sende brevet til Kongressen.

Når ikke det hjalp går demokratene og deres støttespiller i strupen på Comey. Det blir personlig. Han krenker spillets regler, ifølge dem. At det i virkeligheten er Hillary som har krenket spillets regler, er fullstendig borte fra horisonten.

Det klarer de ikke ta inn over seg.

Men de er rystet i sitt innerste, for bomben gjør noe med tilliten til Hillary i 11 time. De kjenner pusten av nederlaget.

Stanken av korrupsjon

Amerikanerne har virkeligheten så tett inn på livet at denne humbugen er for tydelig. De er fed up med å bli behandlet som barn. Mediene er ikke bare ensidige, de driver klappjakt på Trump og skjønnmaler Clinton.

Det har begynte å gå opp for mange at Clintons er det mest korrupte paret som har sittet i Det hvite hus, og at det å  slippe dem til en gang til, simply er too much.

Norske medier holder leserne i en uskyldtilstand. Monica Lewinsky tilhører fortiden, og epostserveren til Hillary var uheldig, men heller ikke noe mer. Norsk publikum er bevisst villedet for ikke å fatte omfanget av Clintons korrupsjon. Men dermed blir avskyen for Hillary og oppslutningen om Trump uforståelig. Amerikanerne har plutselig bestemt seg for å bli gale, virker det som.

Norske medier er koblet til demokratenes valgkampmaskin og er ekko av deres aggressive kampanje. Når NRKs morgensending siterer leder av demokratene i Senatet, Harry Reid, så lyder det som han er en seriøs, aktverdig politiker som vet hva han snakker om. Han er ikke det. Reid tar ikke gjenvalg er blitt en overspent, aldersregler politiker som har mistet fotfestet. Hans utblåsninger mot Trump har vært over the top.

Hans kritikk av FBI-sjef James Comey er et dårlig skjult partsinnlegg. Reid vil ikke forholde seg til det saken gjelder: At hundretusenvis av e-poster fra Huma Abedin har havnet på ektemannen Anthony Weiners laptop. Når Hillary ber om transparency snakker hun mot bedre vitende. Hun vil presse FBI til å legge kortene på bordet så de kan diskreditere. Så lenge de ikke er det har hun et Damoklessverd over hodet.

Medier er medier. Det er det Hillary-leiren vet. Mediene klarer ikke la være å skrive om denne saken som nå har fått enda flere ingredienser: Anthony Weiners tvangs-pervo overlapper med Hillarys epostskandale. Hvor er mediene som fråtset i Trumps seksuelle overtramp? Her er det aviser som New York Post kan steal a mile på konkurrentene. Skandaler vekker interesse, og denne er simpelthen uimotståelig.