Nytt

FBI fant titusenvis av e-poster tilhørende Huma Abedin på Anthony Weiners laptop. Abedin, som er Hillary Clintons nære medarbeider, har delt e-poster med ektemannen som er under etterforskning for å ha sendt sex-meldinger til en jente under 15 år.

Antony Weiner har seksuelle hangup og er nå ute og kjøre for tredje gang. Denne gang kalte han seg Carlos Danger. Weiner er en vandrende katastrofe. Mediene har hittil holdt ham utenfor Clintons kampanje, men nå overlapper de to sirklene og det vil være vanskelig å skille dem igjen uten at det kommer til en avklaring fra FBi. Kilder sier at det vil det ikke gjøre før lenge etter valget. Det snakkes om 30.000 e-poster.

Hvis Abedin har delt hemmelige offentlige dokumenter med en person som er ustabil kan det være det andre tilfellet av «ekstrem skjødesløshet» fra Clinton-leirens side. Det prinsipielle i at e-postene er delt med utenforstående kan i seg selv være alvorlig. Det kan være Abedin har sagt noe i avhør som gjør at de nå kan bevise at hun løy. Mulighetene er mange.

Det kan være kommunikasjon som viser at Clinton og Abedin visste at det de gjorde med den private e-postserveren var ulovlig. En slik»internt» vil være en smoking gun, et fellende bevis for påtalemyndigheten.

Det kan være konkrete dokumenter om en sak som er så alvorlig at FBI ikke hadde noe valg.

Demokratene later som FBI-sjefen har blandet seg inn i valget. De sa ikke det i sommer da avgjørelsen falt ut til deres fordel.

Ben Carson minner om at da Clinton ble pålagt av Kongressen å utlevere 30.000 e-poster, valgte hun å slette dem i stedet. Hun visste at det kom til å medføre sterk kritikk, likevel gjorde hun det. Det må bety at det var noe svært belastende i e-postene, resonnerer Carson.

Han tror at det er disse e-postene som FBI har kommet over på Weiners laptop.

Men det kan ikke FBI si. De må overholde reglene for en proper etterforskning.

De er ikke like heldige som Minervas Jon Arild Snoen, som er sikker på at det ikke kommer frem noe nytt. Snoen må være clairvoyant. Han kan heller ikke ha høye tanker om FBi-sjefen. Han tar sjansen på å ødelegge Clintons sjanser pga grunn av en bagatell.

Tre ganger gjentok Snoen til NRk at det ikke var noe der.