Nytt

Christopher Steele, den tidligere MI6-agenten som laget rapporten om Trump på oppdrag fra Clinton, samarbeidet med FBI. De fikk hans rapport, og den var noe av grunnlaget for å be en spesialdomstol, FISA, om lov til å overvåke Trump og hans folk.

Lite har kommet ut om Steele, hvem er han, og hvor står han? Gjorde han bare en jobb på bestilling, og brukte sine russiske kontakter fra tiden i Moskva, eller var han engasjert politisk på samme side som Clinton?

I den 300 sider lange utskriften av etterretningskomiteens avhør med leder av Fusion GPS, Glenn Simpson, som Dianne Feinstein, på ubegripelig – og lovstridig – vis plutselig friga sist mandag, kommer det frem detaljer som kaster lys over Steeles karakter. Simpson var bindeleddet mellom Clinton og Steele.

I referatet står det å lese at Steele kontaktet FBI for å klage!

Mannen som hadde laget en drittpakke mot Trump basert på løse rykter fra russiske kilder, og greide å plante den hos FBI, klaget over at FBI var blitt partisk! Og det mener mannen som lot den ene kandidaten betale for en rapport som skulle ødelegge den andre!

Når man leser dette, forstår man litt mer av hvem Steele er og hva han står:

Det var etter at Comey hadde gått ut med at de gjenopptok etterforskningen av Hillarys e-poster etter at det var funnet titusener av offentlige dokumenter på Huma Abedin og Anthony Weiners laptoper at Steele reagerte.

Som kjent skjedde det noen uker før valget, og demokratene gikk i fistel. Steele reagerte også. Han avbrøt forbindelsen med FBI fordi han trodde at Trump-leiren hadde fått innpass og innflytelse!

Glenn Simpson, co-founder of the firm, admitted that after Steele had presented the FBI with research against Trump, he went back to the FBI complaining about the Clinton investigation, thinking it was politically motivated.

The bombshell came in response to a question from Heather Sawyer, chief oversight counsel for Sen. Dianne Feinstein (D-Calif.), the senator who released the testimony publicly. «Just to finish up on the interactions with the FBI, do you know were there any additional interactions between Mr. Steele and the FBI?» Sawyer asked.

«There was some sort of interaction, I think it was probably telephonic that occurred after Director Comey sent his letter to Congress reopening the investigation into Hillary Clinton’s e-mails,» Simpson said. «That episode, you know, obviously created some concern that the FBI was intervening in a political campaign in contravention of long-standing Justice Department regulation.»

Simpson lever i en Alice-in-Wonderland-boble. Clintons verden er den eneste normale og mulige. Alt som truer den, er politisk. Det sier mannen som organiserte kampanjen mot Trump via FBI.

Simpson also said that Fusion GPS redirected press questions about whether the FBI was also investigating Trump to the FBI. «We just encouraged them to ask the FBI that question,» he said.

Shortly after this revelation, Simpson also revealed that Steele «severed his relationship with the FBI out of concern that he didn’t know what was happening inside the FBI.» Why did he take this step? Simpson said the former spy was concerned «that the FBI was being manipulated for political ends by the Trump people.»

At Steele avbrøt forbindelsen til FBI, sier noe om at også han var motivert for arbeidet. Det var ingen kjølig etterretningshjerne som kun var ute etter info.

En annen interessant detalj er at Simpson i to år hadde samarbeidet med den russiske advokaten Natalia Veselnitskaja. En av oppgavene Fusion GPS påtok seg, var å svine til Bill Browder, manager for hedgefond Hermitage Capital, som ble plyndret for 230 millioner dollar av ansatte i den russiske skatteetaten.

Da Donald Trump jr og Paul Manafort møtte Veselnitskaja i Trump Tower i juni 2016, hadde hun hatt et møte med Simpson noen timer tidligere, og møtte ham også etterpå.

Disse forbindelsene er tydelige, og amerikanske medier kan ikke hisse seg opp over et tyve minutter langt møte mellom Trump jr og den russiske advokaten uten å se på hvem hun jobbet for.

 

 

 

Fusion GPS Complained to FBI About the Clinton Email Investigation, Fearing Trump ‘Manipulation’