Saken om de 400 millioner euro som Obama sendte til Iran, samme dag som fire amerikanske gisler ble frigitt, kan få større betydning i valgkampen. State Departement benekter hardnakket at det var snakk om løsepenger, men det passer dårlig at Justisdepartementet var mot utbetalingen. I cash.

Noe av det Obama-administrasjonen forsvarer seg med er egnet til å fremkalle latter. CIA-sjef John Brennan sa pengene skulle brukes til infrastruktur. Hvorfor måtte de da ha cash? Cash brukes til å betale for ting som ikke tåler dagens lys. Som Hizbollah og Hamas og kjøpe av våpen og teknologi som Iran ikke får lov til å kjøpe.

New reporting by the Journal’s Jay Solomon and Carol Lee blows apart this story. On the day the U.S. hostages came home from Iran, an unmarked cargo plane landed in Tehran’s Mehrabad Airport with cash amounting to $400 million of euros, Swiss francs and other currencies. U.S. law forbids direct dollar transactions with Iran, and the $400 million in cash wasn’t disclosed to Congress. Justice Department officials objected but were overruled.

Det var kritikk av Iran-avtalen da den ble inngått. Nå vokser kritikken. I tillegg til cash-overføringen lot USA syv iranere i amerikansk fengsel bli sendt hjem og frafalt utleveringsbegjæringen for 14 andre.

De iranske forhandlerne sa de ville ha noe håndfast, de ville ha cash. Det lød som utpressing og Obama betalte. Det kan se ut som han var villig til å gjøre hva som helst for å få avtalen i havn.

The Iranians are less shy about their hostage taking. Iran’s negotiating team for the settlement payment “was largely staffed by members of its domestic spy service,” the Journal reports. Iranian defense officials told the press the cash was “a ransom payment.”

Oh, and Iran has taken three more Americans hostage and insists that the U.S. owes $2 billion in assets frozen in 2009 to pay the victims of Iranian-sponsored terrorism. Supreme Leader Ali Khamenei this week complained that the U.S. isn’t living up to the nuclear bargain and Iranians hadn’t seen anything “tangible.” The Ayatollah is clearly angling for additional payments for these new hostages. Iran also knows it can threaten to walk away from the nuclear deal if its new cash demands aren’t met.

http://www.wsj.com/articles/obamas-cash-for-irans-hostages-1470266475

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.