En muslimsk gutt ved Kurt-Tucholsky-Stadtteilschule nektet å ta sin kvinnelige lærer i hånden da hun ville gratulere ham med bestått muntlig Abitur (examen artium). Han gjorde det klart at det ikke var mangel på respekt, men at hans religion forbød ham å håndhilse på henne.

Nyheten spredde seg rundt på skolen og en av lærerne ville utstenge gutten fra den tradisjonelle skoleseremonien hvor de mottar vitnemål og håndhilser på rektor Andrea Lüdtke. Saken ble debattert med skolerådet fordi man ikke ønsket at det samme skulle gjenta seg med den kvinnelige rektoren.

Men rektor Lüdtke sa at hun aksepterte den muslimske guttens beslutning om ikke å håndhilse på kvinner. Syv av de tretten lærerne mente at dette var en gal beslutning av rektor og de valgte å boikotte seremonien.

Islamisering er splittende, ingen tvil om det.

Daily Mail    Die Welt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂