Først ble det kjent at politiet i Stockholm dysset ned informasjon om massive overgrep mot unge jenter under festivalen We are Sthlm. Nå skriver Aftonbladet at det svenske politiet har besluttet å starte en egen kampanje for å få slutt på overgrepene.

Kampanjen er like enkel som den er genial. På større ungdomsarrangementer skal politiet i fremtiden dele ut armbånd som jentene kan ta på seg, og som ser ut som de båndene som politiet sperrer av åsteder med og hvor det står «Polis – avspärrat #tafsainte».

I Sverige går det meste an bare tanken er god, og når den svenske politiske korrektheten står i veien for å bekjempe kriminalitet, så vedtar man simpelthen bare kriminaliteten bort. Man kunne tro det er ment som en dårlig spøk, men det er det altså ikke. Forsøket risikerer i stedet å ende opp som en ny gavepakke til Sverigedemokraterna.

For dessverre ser ikke alle ut til å sette like stor pris på politiets innsats. På Twitter blir #tafsainte stort sett møtt med hån.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂