Sakset/Fra hofta

Johan Hakelius tror mange av overgrepene på festivalene er tenåringer som «fumlar och famlar sig fram». Det er vanskelig å være tenåring, sier han og synes nok at folk overdriver denne angsten for å få fremmede hender under blusen der man står fastlåst i folkemengden under en festival. Og er det egentlig så mye å mase om? Han spør:

-Hur många av alla rapporterade festivalövergrepp tror ni är övergrepp i någon egentlig mening?

Hakelius synes nok ikke at disse svenske jentene skulle være så lettkrenkte. Er det ikke bare moro da? Kan man ikke bare le det bort? Å bli klådd på rompa er kanskje et kompliment? Nesten som å bli plystret på? Såpass må man da tåle. At det kanskje er en 10-12 stykker av tafserne er vel bare et enda større kompliment? Gad vite hva Hakelius mente om nyttårsaften i Køln. En orgie i komplimenter?

Det virker som om det er blitt mye vanskeligere å vokse opp, sier den middelaldrende Hakelius som ikke er i nærheten av å ha fingeren på pulsen. Hakelius tror at sex og kjærlighet er ubegripelig for tenåringer og at de som ikke har draget blir sittende med skammen.

Tonåringar fumlar och famlar sig fram. Och sex, kärlek och närhet är det mest obegripliga av allt. Det är dessutom en obegriplighet som kräver en snar lösning. Är man börs-vd och misslyckas med att lösa sin huvuduppgift får man sparken och ett avgångsvederlag. Är man tonåring och misslyckas med att lösa sin huvuduppgift – sex – finns ingen utväg. Man tvingas sitta kvar med skammen.

Ur detta eviga faktum träder många år-tusenden av platta repliker, pinsamma tystnader, svettiga händer, motstridiga drifter, oklara signaler, ovälkomna hand-påläggningar och välkomna handpåläggningar som aldrig blev av.

Och, förstås, en del övergrepp.

I en tid hvor unge jenter sliter med uvelkommen oppmerksomhet og overgrep fra innvandrergutter, så vil Hakelius bagatellisere det hele:

Så, alltså, hur många av alla rapporterade övergrepp på festivaler och fester den här säsongen tror ni är övergrepp i någon egentlig mening? Och hur många är pinsamt tonårsfummel, som alla nu vill göra polisärenden av?

Johan Hakelius er det siste svenske jenter trenger idag. Han er enda mindre til nytte enn #tafsainte-armbånd.

Hakelius1

Ikke be denne mannen om råd.

expressen.se