Nytt

Aftenpostens kommentator Frank Rossavik lanserer nå sine ønsker om hvem vi skal gifte oss med. Han har ihvertfall sterke meninger om hva unge mennesker bør hive seg ut i: Ekteskap på tvers av etnisiteter. Kort sagt så mener Rossavik at dette vil være et riktig steg for bedre integrering.

images

Frank Rossavik skriver om de multikulturelle drømmene han hadde som ung homofil SV-er:

Han ønsket seg penere mennesker. Mennesker er generelt ikke pene. Blandet man etnisteter ville det oppstår ulike fargesjatteringer og penere mennesker. Blandet man i tillegg religioner, så vil det etterhvert vokse frem et folk med avslappet forhold til religion. Det beste ville være agnostikere og ateister.

Rossaviks ungdomsdrøm var altså å fremstille en helt ny mennesketype.

Det ene gjaldt at folk ikke var pene nok. Pakistanere er for eksempel ikke særlig pene, vanligvis. Det samme gjelder hvite nordmenn. Men blander man, oppstår det et mangfold av vakre barn i ulike fargesjatteringer.

—-

Tanken var at etter hvert som muslimer (og buddhister, hinduer m.v.) kom sigende inn i landet, ville neste generasjon gifte seg med mer eller mindre kristne nordmenn. Deretter måtte det helt logisk oppstå mange familier med et fornuftig og avslappet forhold til religion, helst som agnostikere eller ateister.

Målet var altså raseblanding og religionsblanding. Den gangen trodde jeg at begge deler var nødt til å bli realitet, bare det fikk gå noen tiår.

I voksen alder har tydeligvis ikke Frank Rossavik forlatt tankene fra sin ungdomstid. Som homofil voksen mann har han klare tanker om hvem våre ungdommer og unge voksne bør få sine barn med. Han tror fortsatt at barnene blir vakrere av en slik blanding.

Uansett: Det er langt igjen. Ungdommen bør kaste seg uti det. Ved å gifte seg med en fra en annen bakgrunn svekker man rasismen og religionens undertrykkende aspekter. Dessuten får man trolig penere barn.

 

 

Frank Rossavik, en homofil mann med sterke meninger om hvem heterofile bør velge som samlivspartner.

God lørdag.

Aftenposten