Underdirektør i Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet og medlem av SVs arbeidsutvalg, Akhtar Chaudhry, mener at «Mye de (terroristene) bygger sin motstand og propaganda på er gyldig». Igjen: Det er vår skyld at vi blir angrepet.

 

Denne krigen kan vi ikke vinne med skuddsikre vester og automatvåpen, alene. Konfliktens bakgrunn og årsaker må forstås. Dersom også denne gangen er det ekstremister med islamist bakgrunn som står bak angrepene, og det er all grunn til å tro, må vi huske at ikke all propaganda fra ekstremistene er vrøvl. Mye de bygger sin motstand og propaganda på er gyldig.

Krigen i Afghanistan, okkupasjonen av Irak, stedfortredende krig i Syria, demontering av Libya som stat og samfunn, droneangrep i Pakistan og Jemen, vedvarende okkupasjon av Palestina med påfølgende smerte og ydmykelse av palestinerne er noe av det ekstremistene bygger sin propaganda på. Midlene de har valgt for å søke oppmerksomhet og rettferdighet på er avskyelige og må fordømmes på det sterkeste. Men bakgrunnen og målene må vi sette oss inn i. Det er da vi kan adressere årsakene bak rekrutteringen til ekstreme grupper. I dag trenger vi politiker som er modige, utradisjonelle, fremtidsrettet og er villige til å strekke en hånd til de vi må samarbeide med for å knekke ekstremismen. Minst av alt vi trenger er ledere som Donald Trump som vil starte en ny politisk krig mot Iran, undergrave en felles institusjon som FN og drive valgkamp på å la Israel fortsette med sin undertrykkelse på okkupert jord. Alt dette er finskrevet resept på hvordan ekstremismen kan fortsette og øke.

Hvordan skal krigen mot terror vinnes? Ved å forstå terroristenes ideologi og deres politiske grunn for å erklære oss krig. Deretter må vi yte gruppene de rekrutterer fra rettferdighet.

Derfor er det avgjørende viktig at vi forstår deres ideologiske og politiske beveggrunn for å erklære krig mot oss. Vi må møte dem på ideologisk og politisk grunn. Det må en overordnet plan til for å demme opp for og gradvis vinne over ekstremismen og terroren. En slik plan må ha som mål å skaffe rettferdighet og frihet til grupper som fungerer som rekrutteringsbank for dagens ekstremister. Vi må søke samarbeidspartnere i land hvor ekstremismen er på fremmarsj og bygge et felles forsvarsverk mot ekstremismen. Bare slik kan vi lykkes.

Det høres mistenkelig ut som oppskriften på kapitulasjon.

Akthar Chaudhry

http://akhtarchaudhry.blogg.no/1458650459_vi_er_i_krig.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂