EU ser ut til å tro at alt kan løses med penger. Bare Tyrkia får en stor slump så skal du se at de bygger flere flyktningleire og stanser den farlige småbåttrafikken til Hellas. Å, ikke det? Det er ikke nok med penger? De vil ha fri adgang til Schengen også?

EUs ledere ser ikke ut til å ha lært noe som helst av Tyrkia-fadesen hvor Erdogan satt med full kontroll og alle essene i ermet. Igjen har det vært en «krisesamling», på Malta denne gang. Må sette krisesamling i gåseøyne nå, for det er krise etter krise etter krise. Hele EU er blitt en eneste lang «krisesamling». De er langt bakpå hæla og skjønner ikke at realitetene dundrer i vei helt uavhengig av hva de i sine små utopiske bobler hadde tenkt seg.

Denne gangen er det Afrika. I Afrika er det som kjent alltid krise. Det har vi hørt i tre generasjoner, minst. Så der trengs det alltid penger. Bare de får penger så blir de nok fornøyde, tenker EU. For EU vil kvitte seg med alle illegale innvandrere fra Afrika som ikke har rett på asyl. Man vil faktisk sende dem tilbake dit de kom fra. Tenk det!

Ved siste «krisesamling» på Malta viste EUs politikere hvor langt unna virkeligheten i dagens migrasjonsstrøm de befant seg. EU tilbød tretten milliarder kroner i ekstra nødhjelp til sine afrikanske forhandlingspartnere hvis de bare ville ta imot tusenvis av afrikanske illegale innvandrere. Sine egne landsmenn. Det blir sikkert en god del penger per illegal immigrant.

Men se det ville ikke de afrikanske landene. De har jo nok folk allerede, må vite. Og det er ikke slik at de bryr seg om de som har greid å komme seg over til Europa. Hvorfor skulle de det? Ute av syne, ute av sinn. Man er opptatt av den fremtidige milliarden med mennesker som skal se dagens lys i Afrika, ikke noen skarve hundre tusen eller så som allerede har forsvunnet.

spain-migrants_3253370b

Afrika bryr seg ikke om disse mennene som vil til Europa. Og noen milliarder i nødhjelp fra eller til spiller ingen rolle.

EUs politikere har ikke hjerte eller vett til å sette hardt mot hardt. De skulle selvfølgelig ha truet med å frata de afrikanske statene pengeoverføringer, ikke lokket med mer penger. Er det ingen europeiske politikere som skjønner politikk lenger?

article-0-1B3F569900000578-922_634x362

Er det bare europeere som bryr seg om at tusenvis av afrikanere drukner i Middelhavet hvert år? Det kan nesten virke slik.

2E59648E00000578-3314125-image-a-119_1447263729446

Hvorfor kaster man bort tid og penger på slike «krisesamlinger»? Svaret var allerede gitt før de landet på Malta.

Hele den triste affæren minner om den nye Labour-lederen Jeremy Corbyn som allerede har sverget offentlig på at han aldri vil trykke på noen atombombeknapp hvis han blir statsminister. Som om det var poenget. Heller ikke han synes å forstå at hvis noe skal ha avskrekkende effekt så må man faktisk late som om man vil gjøre det. Hva skal man ellers med et atomvåpenprogram?

I de neste europeiske valgene er det all grunn til å tro at velgerne vil velge ikke bare mer realistiske, men også mer kyniske politikere. Det er slettes ikke sikkert at det blir noe verre, selv om dagens folkevalgte vil ha deg til å tro det.

Daily Mail