Nytt

Den siste offisielle prognosen for antall asylsøkere til Tyskland i løpet av inneværende år, lyder på hele 800.000 personer, altså nærmere en million. Mennesketrafikken til Europa er nå kraftigere enn noensinne:

The EU border control agency said the number of people entering Europe by irregular means rose to nearly 110,000 in July, the highest monthly total on record. It was treble the number for the previous July.

Til tross for det stadig mer absurde antallet, er det ingenting som tyder på at Tysklands regjering har tenkt å dra i noen nødbrems. Det kommer riktignok noen advarsler:

«In the long run, there won’t be any Schengen without Dublin,” Mr de Maizière said. “Control-free borders cannot exist in the long term without a real European asylum policy.”

Innenriksministeren vet like godt som alle andre at det ikke kommer noen felles europeisk asylpolitikk. Men han har ikke til hensikt å ta konsekvensen av det han sier:

Clarifying his remarks in response to a question, the minister added: “We don’t want border controls. We want the free movement of people. My aim is a European answer which keeps control-free borders.”

Så kontrollfrie grenser kan visst eksistere i det lange løp likevel, også uten at den betingelsen han nevner blir oppfylt. Han mente det ikke sååå alvorlig. Mennesmesmuglerbransjen tar hintet, og hiver på mer køl.

 

Financial Times
Die Welt