Rasmus Hansson (sønn av skuespiller og Israel-venn Knut M. Hansson) og MDG har gjennom ulike forslag profilert seg som et parti for spesielt interesserte og som med god grunn kan betegnes som høytflyvende slik TV2 omtalte partiet i 2013.

Ifølge partiprogrammet til det høytflyvende Miljøpartiet de Grønne (MDG) bør det innføres lokal valuta rundt om i Norge, all veibygging bør stanses og import av alle biler som ikke er el-drevne bør opphøre innen 2015.

Da Jens Stoltenberg i 2014 ble lansert som mulig generalsekretær i NATO, gikk Hansson høyt opp på banen og proklamerte at «Jens Stoltenberg er mer opptatt av bomber enn miljø» og mente at om Stoltenberg takket ja til jobben ville han sende et kraftig signal om at klima ikke er viktigst

Nå viser det seg at også Rasmus Hansson nedprioriterer klima, og sender et utvetydig signal om at miljøvern ikke er viktigst. I et intervju med ukeavisen Norge i dag (19.06.) konfronteres Rasmus Hansson med det faktum at han var blant de fem stortingsrepresentantene som 28. mai, til tross for at det ikke foreligger noen fremforhandlet avtale mellom partene, stemte ja for å anerkjenne en palestinsk stat.

-Hvordan kan Miljøpartiet De Grønne forsvare kamp mot den eneste nasjonen i Midtøsten som driver aktivt miljøvern og gi indirekte støtte til dem som brenner ned skogene i området?

-Er dette et avisintervju – eller driver du argumentasjon? Det er fryktelig mange ting som er viktigere i denne konflikten enn miljøvern.

Takk for oppklaringen, Rasmus Hansson. Da vet vi at for MDG er klima viktigere enn alt, forsvaret av eget land inkludert. For det grønne miljøpartiet finnes kun én sak som trumfer miljøvern: Kampen mot jødestaten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.