EUs justiskommissær Vera Jourova sier det nå er minst 6.000 europeere som kjemper med jihadistene i Syria. Det reelle tallet er sannsynligvis langt høyere, sier hun til Le Figaro.

 

The number of Europeans fighting with jihadist groups in Syria could exceed 6,000, a top EU official told a French newspaper Monday.

«At the European level, we estimate that 5,000 to 6,000 individuals have left for Syria,» Věra Jourová, the EU justice commissioner, told Le Figaro in an interview, adding the true number was likely to be far higher due to the difficulty of tracking foreign fighters in the conflict.

Tallet begynner å bli så stort at det er vanskelig å se for seg at Europa vil klare å håndtere returen ved resosialisering. Det finnes ikke nok ressurser, og dessuten: Hvor sannsynlig er det at krigerne er mottakelige? Myndighetene tar ikke jihad på alvor.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11531884/More-than-6000-European-jihadists-in-Syria-EU-official-says.html