Nytt

Natt til fredag tok italienske militære kontrollen over det Sierre Leone-registrerte lasteskipet Ezadeen, som med hundrevis av migranter ombord var blitt overlatt til sin skjebne med kurs mot grunnstøting. Som forrige gang firet redningsmannskapene seg ned fra et helikopter.

Det viste seg at skipet var gått tomt for drivstoff omtrent 40 sjømil fra Capo di Leuca, på spissen av den italienske hælen som markerer skillet mellom Adriaterhavet og Det joniske hav, slik at det ville ha unngått grunnstøting for egen maskin, om enn det ville ha drevet i land etterhvert. En detalj som får en til å tenke at smuglerne har kalibrert drivstoffmengden nøye.

Et islandsk skip som deltar i Frontex-operasjonen tauer Ezadeen, men det er ennå ikke avgjort hvilken havn som skal ta imot lastebåten.

 

La Repubblica: Cargo Ezadeen, Aeronautica: «Situazione sotto controllo»