NGO-skipet «Sea Watch» må tas i arrest, mannskapet må arresteres, innvandrerne ombord må sendes hjem umiddelbart, og skipet må senkes, mener den italienske parlamentarikeren Giorgia Meloni, som er partileder i Fratelli d’Italia og tidligere statsråd i Silvio Berlusconis regjering.

I en selfie-video på Twitter sier Meloni (her med norske undertekster):

I strid med den italienske statens og regjeringens vilje og i strid med italiensk suverenitet har skipet «Sea Watch» krenket Italias grense og tatt seg inn i italiensk territorialfarvann for å transportere migrantene ombord til italiensk territorium.

Det skjer i strid ikke bare med vår regjering, men også i strid med den europeiske domstolen i Strasbourg, som i går fastslo at innvandring ikke er en menneskerett, og at disse personene derfor ikke kunne bringes til Italia, hvis den italienske regjeringen ikke ønsket det.

Jeg forventer nå at den italienske regjeringen sørger for at reglene som NGO-ene tror de kan bryte, blir respektert.

Og i kraft av internasjonal rett betyr dette at «Sea Watch» er et skip som må tas i arrest, at mannskapet må arresteres, at innvandrerne som er ombord må gå i land og sendes hjem umiddelbart, samt at skipet må senkes, slik det skjer med skip som ikke respekterer internasjonal rett.

Senator Andrea Marcucci, som er gruppeleder for Det demokratiske partiet (PD) i Senatet, er forferdet over Melonis uttalelser, skriver La Repubblica.

Giorgia Melonis parti FdI seiler for tiden opp som en potensiell ny alliansepartner for Lega. Det er betydelig slitasje på koalisjonen med Femstjerners­bevegelsen (M5S), og et nyvalg kan bli aktuelt så snart Matteo Salvinis parti måtte ønske å kapitalisere på den formidable fremgangen på meningsmålingene siden valget i fjor.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.