Konteinerskipet Ever Given, som har vært holdt tilbake i Suezkanalen siden grunnstøtingen i mars, ble onsdag frigitt av egyptiske myndigheter.

De japanske eierne av skipet og kanalmyndighetene SCA har inngått forlik.

Det enorme konteinerskipet har ligget ankret opp i en bukt i Suezkanalen siden det ble trukket av grunn 29. mars. Egyptiske myndigheter har nektet skipet å seile videre på grunn av uenighet om kompensasjon.

Men søndag ble det klart at partene hadde inngått forlik. Det er ikke kjent hva forliket innebærer. Men SCA har tidligere krevd 916 millioner dollar, tilsvarende 7,8 milliarder kroner, i kompensasjon. Kravet ble senere senket til 550 millioner dollar, eller 4,7 milliarder kroner.

Det Panama-registrerte skipet satt fast og blokkerte Suezkanalen i seks dager før slepebåter greide å dra det av grunn. Det førte til store forsinkelser i den internasjonale handelen med dertil økonomiske konsekvenser.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.