Tre av de største legemiddelleverandørene i USA har gått med på å betale delstaten New York 1,18 milliarder dollar som følge av opioidkrisen i landet.

Forliket som ble kunngjort tirsdag, gjør at de tre legemiddelleverandørene McKesson, Cardinal Health og AmerisourceBergen får trekke seg fra en pågående rettssak i delstaten – mot at de betaler en sum på 1,18 milliarder dollar, som tilsvarer 10,6 milliarder kroner.

Tidligere har også legemiddelselskapet Johnson & Johnson inngått et forlik med delstaten og sluppet rettssak.

Lokale myndigheter opplyser at et større søksmål mot alle de fire nevnte selskapene er i ferd med å ende med et forlik verdt hele 26 milliarder dollar. Avtalen innebærer angivelig at Johnson & Johnson skal slutte å produsere opioider i ti år.

Aggressiv markedsføring av sterkt vanedannede smertestillende har av mange blitt sett på som utløsende for opioidkrisen i USA, som har ført til flere overdosedødsfall enn trafikkulykker i landet.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.