NTB

Et amerikansk godsselskap betaler 600 millioner dollar i erstatning etter at et av togene deres med en last av farlige kjemikalier sporet av i Ohio i fjor.

Norfolk Southern Corporation har inngått forlik med saksøkerne og har godtatt å betale 600 millioner dollar (6,4 milliarder kroner) i erstatning.

Ingen mistet livet da toget sporet av i byen East Palestine 3. februar i fjor, men byens beboere måtte evakueres på grunn av tjukk svart røyk fra brennende godsvogner med farlige kjemikalier.

Mange mennesker meldte om helseproblemer og om dårlig kvalitet på drikkevannet som følge av utslippene.

Norfolk Southern har ikke påtatt seg skyld i forliket, men sier at erstatningen kan bidra til nødvendige helsetjenester, oppgradering av skadde eiendommer og erstatning for eventuelle forretningsmessige tap.

Ulykken ble en het politisk potet i forbindelse med valgkampen i USA, blant annet på grunn av rykter om urent spill i kulissene. Donald Trump besøkte åstedet kort etter ulykken og kritiserte president Joe Biden for ikke å besøke byen. Biden kom omsider i februar, på årsdagen for ulykken.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.