Hunter Biden, sønnen til USAs president Joe Biden, tjente mer enn 4 millioner dollar fra et ukrainsk energiselskap, et kinesisk privat selskap og andre kilder i løpet av to år.

Samtidig ble Hunter Bidens rusmisbruk stadig verre, skriver Bloomberg.

Den yngre Bidens utkast til et forlik i skattesaken hans ble kunngjort i juni, men den faktiske avtalen ble offentliggjort først på onsdag, etter at USAs distriktsdommer Maryellen Noreika beordret den offentliggjort som respons på mange medieforespørsler.

Avtalen, som ville føre til at presidentens sønn innrømmer skyld i forseelser og ikke må sone fengselsstraff, ble satt på vent etter at Noreika i forrige uke stilte spørsmål ved vilkårene.

Et dokument som ble innlemmet i avtalen mellom Biden og føderale påtalemyndigheter i Delaware gir detaljer om hans inntekter i 2017 og 2018, to år hvor han lot være å betale inntektsskatt.

Republikanere, som har kritisert den foreslåtte avtalen som altfor gunstig, har grepet fatt i de millionene Hunter Biden tjente, for å argumentere for at hans far også må ha dratt nytte av det.

En advokat for Hunter Biden svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar på onsdag.

The Big Lie: Ikke ett ord om Devon Archer i nordiske medier

I 2017 tjente han mer enn 2,3 millioner dollar, hvorav 1 million dollar kom fra et selskap han dannet med administrerende direktør i et kinesisk konglomerat, 664.000 dollar fra et kinesisk infrastrukturinvesteringsfirma, 500.000 dollar fra et ukrainsk energiselskap, 70.000 dollar fra et rumensk selskap, 48.000 dollar fra et internasjonalt advokatfirma og 666.000 dollar fra innenlandske forretninger.

Kildene til inntektene blir ikke identifisert i rettsdokumentet, men Biden har erkjent sine forbindelser til det kinesiske selskapet CEFC China Energy, det ukrainske energiselskapet Burisma og advokatfirmaet Boies, Schiller & Flexner.

Han tjente over 2,1 millioner dollar i 2018. Ifølge avtalen kom disse høye inntektene samtidig med at rusmisbruket hans fortsatte å forverres. Dokumentene viser til hans egen memoarbok, der han beskriver «en vår og sommer med konstante utskeielser» i 2018.

Ifølge avtalen var Biden godt klar over sine skatteforpliktelser, takket være en regnskapsfører han hadde ansatt. Regnskapsføreren forberedte Bidens selvangivelser og sendte dem til ham for gjennomgang og signering. Til tross for gjentatt oppfordring fra regnskapsføreren signerte han aldri eller sendte inn selvangivelsene.

Ifølge avtalen unnlater Biden å betale skatten sin, til tross for at han hadde penger til å gjøre det. Innen mai 2019 hadde han brukt penger som han kunne ha benyttet til dette formålet på «personlige utgifter, inkludert store kontantuttak, betalinger til eller på vegne av barna hans, kredittkortgjeld og bilbetalinger for hans Porsche».

I oktober 2021 noterer rettsdokumentet at Bidens skatteforpliktelser for 2017 og 2018, som var henholdsvis 955.800 dollar og 956.632 dollar, ble betalt av en ikke-identifisert tredjepart. Denne personen betalte også 45.661 dollar og 197.372 dollar for å ordne utestående skattesaker fra 2016 og 2019, ifølge dokumentet.

New York Times rapporterte tidligere i år at Hollywood-underholdningsadvokaten Kevin Morris lot Biden å låne mer enn 2 millioner dollar for å hjelpe til med å løse skatteproblemene hans.

Bidens foreslåtte forlik dekker også en våpenanklage som stammer fra at han var i besittelse av et håndvåpen i 2018, til tross for at han visste at han var avhengig av ulovlige stoffer.
Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.