Nytt

Nå er vi altså kommet dit at politiet i Norge frarådes å bruke uniform mer enn nødvendig. I alle fall bør ikke uniform brukes når de er utenfor tjeneste.

Politimestre over det ganske land har gitt sine tusener av ansatte et tindrende klart råd: – Gå ikke med uniform mer enn nødvendig – i alle fall ikke når du er utenfor tjeneste.

Dette er ett av flere sikkerhetstiltak som iverksettes etter at PST onsdag oppgraderte trusselvurderingen mot offentlige ansatte i politi og Forsvaret.

– Med utgangspunkt i gjeldende trender innenfor ekstreme islamisters mål og metoder, samt det fiendebildet som tegnes av ISIL, kan militært personell, politi og enkelte politiske beslutningstagere være særlig utsatte, skriver PST.

Det er stor mulighet for at forsvaret følger etter.

– Den nye trusselvurderingen må tas på alvor. Venter at forsvarssjefen eller departementet kaller oss inn, gir mer kunnskap om hva denne trusselen består av, og tar oss med i en diskusjon om tiltak. Det kan også gjelde bruken av uniform når man er alene utenfor tjenestestedet, sier Torbjørn Bongo, nestleder Norges Offisersforbund, til VG.

Norge er trygt. Islam betyr fred. Er det ikke slik den nye leksa lyder?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrortrussel-mot-norge/politiledelsens-raad-til-ansatte-ikke-bruk-uniform-naar-du-ikke-maa/a/23329694/