Nytt

Ordfører Fabian Stangs respons til IS-flagging i Oslos gater ble akkurat så tam som forventet: Provokasjonen skal møtes med norske flagg.

Ikke håndjern og glattcelle, som potensielle terrorister fortjener, men vårt dyrebare norske flagg.  

– Her tror jeg det er viktig at vi sitter rolig og oppfatter det som både dumt og plumpt. Men hvis det gjentar seg og får et omfang, så skal vi møte dem med det norske flagg – meget fredelig. Og dem har vi mange av, sier Høyre-ordføreren.

2299971

Fabian Stang vil møte flagg med flagg fordi han ikke forstår alvoret

«Dumt og plumpt». Guttestreker.* Sukk*. Det var vel egentlig ikke noe annet å forvente fra den kanten. La oss late som om vi ikke så provokasjonen, så går den bort av seg selv.

Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari ser saken med andre øyne:

– Jeg reagerer med avsky på at noen i det siviliserte og demokratiske Norge, åpenlyst gir sin tilslutning til en av de verste terrororganisasjonene – som massakrerer mennesker på en måte som vi ikke har sett siden andre verdenskrig, sier Keshvari.

<p>REAGERER: Mazyar Keshvari representerer Frp.</p>

 

Mazyar Keshvari kaller radikal islamisme en kreftsvulst

 

– Dette viser jo med all tydelighet at radikal islamisme ikke bare skjer andre steder i verden, men også i vår del av verden og i Norge. Og derfor er det på høy tid å bekjempe radikal islamisme med alt vi har av virkemidler. Det er en kreftsvulst som sprer seg og forgifter hvis ikke den skjæres ved roten.

Abid Q. Raja er enig med Mazyar Keshvari, men er rask til å sitere David Cameron som hevdet at IS-terrorister ikke er muslimer:

– Jeg synes det er fullstendig motbydelig og forkastelig å se at mennesker som dreper andre mennesker for deres meninger og religion blir hyllet i vårt fredelige, demokratiske land. Som David Cameron sa; IS-krigerne er ikke muslimer, de er monstre. Det forundrer meg at de som gjør dette, og som er oppvokst i Norge, ikke eier skam, men går rundt og hyller monstrene med flaggvifting i Oslo.

Hvorfor tør de ikke si at terroristene både er monstre og muslimer? 

– Samtidig er det nettopp en slik frihet de nå bruker, sier Venstre-politikeren, som vil ha et sterkere fokus på å skape gode holdninger blant den yngre generasjonen muslimer i Norge.

– Det er for sent å føre dialog med folk som Arfan Bhatti, Mohyeldeen Mohammad og Ubaydullah Hussain. De får politiet ta seg av. Men skoler, moskeer, politikere og politiet må sammen forhindre at andre lar seg påvirke av, og ønsker å slutte seg til, disse, sier Raja.

Når man er blitt ekstremist så vi kaste dialogen overbord altså, men den samme dialogen skal bidra til å hindre muslimer i å bli ekstremister? 

Det har fungert dårlig så langt, Raja. Hvorfor skal vi fortsette i samme dialogsporet når vi alle kan se at det ikke har noen effekt?  

Alle vestlige land bedriver dialog og integrering så det står etter. Og overalt ser vi segregering og økt islamisme. Samtlige vestlige land feiler i sin dialogpolitikk med islam.

Hvorfor tror norske politikere at muslimer i Norge er så annerledes enn muslimer i Sverige, Danmark, Storbritannia, Frankrike, Tyskland osv?  

Dette er ikke et spørsmål om levestandard, men om religion og kulturelle verdier. Og her står vi flagg mot flagg.

Erna og Siv: Ekstremistenes flagg vaier i Norge – kom dere på banen!

VG

Ps. – Moderat islam finnes ikke, sa den tyrkiske presidenten Erdoğan i 2007.

Les også

-
-
-
-
-
-
-